Iris Langenberg en Nick Dijkstra in Jeanne d'Arc. Foto: Fred Roland
Iris Langenberg en Nick Dijkstra in Jeanne d'Arc. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Jeanne d'Arc is een topmusical

Hélène Ouwerkerk

Genieten van mooie songs

Een wereldpremière zet Storytellers met de musical Jeanne d'Arc neer in het Buytenpark. Wederom slagen de theatermakers er in om een musical van hoog niveau in een sfeervolle setting neer te zetten.

Zoetermeer - We gaan met de musical terug naar 1420 toen er in Frankrijk een bloederige oorlog met de Engelsen woedde. De 13-jarige Jeanne hoort stemmen van hogerhand en trekt ten strijde. Tot alles zich tegen haar keert.

Buytenpark kreeg de wereldpremière van deze oorspronkelijk Duitse musical van Maricel Wölk - In Duitsland werd deze nooit opgevoerd, omdat de producent failliet ging. Zoetermeer is dus het allereerste publiek dat deze voorstelling ziet. En wat voor musical! Bij Jeanne d'Arc is het van begin tot eind genieten. Geweldige nummers, een goed verhaal, een top live orkest, goede choreografie en kostuums en een sublieme cast van hoog niveau. Veel superlatieven, maar die zijn echt terecht.

Milan van Weelden is de professional die laatste jaren te zien was in onder andere Billy Elliot en Soof de Musical. Milan had een paar weken in de zomer vrij van zijn acteerwerk, waardoor de Zoetermeerder mee kon doen aan Jeanne d'Arc. Als de hertog van Bedford is Milan een genot om naar te kijken en te luisteren. Uitstekend acteerwerk en een prachtige zangnummers brengt hij ten gehore. Maar Milan is niet de enige van hoog niveau. De rol van Jeanne d'Arc wordt gedeeld door Merle van der Steen en Iris Langeberg. Wij zagen Iris. Wat een talent is deze jonge actrice. Ze speelt goed. Iris zingt met veel expressie en heeft een goede zangstem. Ze maakt haar rol als solist meer dan waar. Dat geldt zeker ook voor Nick Dijkstra die een paar jaar geleden te zien was als Jezus in Jesus Christ Superstar. Nick is als Jean de Metz geweldig. Hij zingt erg goed en haalt schijnbaar moeiteloos de hoge noten. Kevin van der Leeuw laat met zijn rol als La Tremoille zien dat hij ook de humor beheerst.

Jeanne d'Arc is een complete musical. Het ensemble speelt eveneens goed en overtuigend. Er wordt goed gedanst en gezongen. Een aanrader.

De musical Jeanne d'Arc is tot en met 21 juli te zien in het Buytenpark. Kaarten voor de musical zijn te koop via www.buytenpark.nl. Eventueel kan een theaterticket worden uitgebreid met een barbecue of picknick. In het weekend is er ook een gratis middeleeuwse markt met gratis toegankelijke roofvogelshows.

Meer berichten