Zoon Kevin was heel blij dat zijn moeder erbij was (Foto: Fred Nijs ©Reinier de Graaf ziekenhuis).
Zoon Kevin was heel blij dat zijn moeder erbij was (Foto: Fred Nijs ©Reinier de Graaf ziekenhuis). (Foto: )

Toch naar diplomauitreiking zoon

Annemarie de Vries

Met Stichting Ambulance Wens

Het gebeurt wel eens dat twee kinderen uit één gezin tegelijk hun diploma krijgen. Meestal zitten ze dan bij elkaar in de klas. Kevin en Michael van den Berg zaten op twee verschillende opleidingen, maar toch was de diploma-uitreiking op exact hetzelfde moment. Vader Robert zou daarom met Michael meegaan en moeder Deborah met Kevin, tot een vervelende bacterie roet in het eten gooide.

Zoetermeer/Delft- Al vier weken ligt Deborah, die zelf bij het Lange Land Ziekenhuis werkt, in het Reinier de Graaf ziekenhuis (een van de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep). "Ik kon opeens helemaal niks meer", vertelt ze: "verschrikkelijke pijn had ik, vooral in mijn rug. Door zes brandweermannen ben ik uit huis gehaald". Aanvankelijk werd gedacht aan een hernia, maar het bleek een geniepige bacterie die zich in haar bloed genesteld had. "Ik kon alleen maar liggen en hopen dat de pijnstilling en antibiotica hun werk deden. Opeens moest ik alles afzeggen, een bruiloft, een feestje voor een vijftigste verjaardag, maar het ergste was de diploma-uitreiking. Ik vond het al erg dat ik niet naar beiden kon. Maar nu kon ik helemaal niet meer." Michael (22) kreeg zijn diploma voor de opleiding werktuigbouw aan de Haagse Hogeschool en Kevin (20) voor de opleiding mechatronica aan het Mondriaan college.

Toen het verdriet over de gemiste diploma-uitreiking pijnconsulenten Coleta van de Graaf en Natascha van Schie ter ore kwam vonden ze dat zo ontzettend sneu voor zowel moeder als zoon, dat ze contact opnamen met de Stichting Ambulance Wens. Deborah: "Ik zie ze nog binnen komen met een ballon, helemaal opgetogen. 'Het is gelukt, je kunt naar de uitreiking' vertelden ze. Ik was zo blij. Wat een lieve collega's heb ik toch."

Ook voor de vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens heeft ze niets dan lovende woorden: "Wat een geweldige organisatie is dat zeg. Ze waren er echt helemaal voor mij, niet was ze teveel. Dat iemand dat voor een ander over heeft dat is eigenlijk niet te geloven. Als ik me wat beter voel ga ik gelijk een mooie donatie regelen."

Meer berichten