Foto: PR

Art-Lab in mboRijnland

Zoetermeer - Op vrijdag 12 juli werd met een 'dance battle', het Art-Lab in mboRijnland, locatie Cesar Frankrode feestelijk afgesloten. In dit Art-Lab hebben leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) onder begeleiding dansdocent Ben van der Linden gewerkt aan coole dansmoves en hun 'presence'. Deze leerlingen hebben tijdens dit Art-Lab ervaren dat dans een prachtige manier is om jezelf zonder woorden, uit te drukken.
In de ISK-groepen zitten leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. Anne Frieda, projectleider CKC & partners: "Na de succesvolle pilot met Art-Labs in de wijken Oosterheem, Palenstein en voor de ISK-groep van het Oranje Nassau College Parkdreef, zijn wij gevraagd om een Art-Lab te organiseren voor twee ISK-groepen. Belangrijke doelen van de Art-Labs zijn bijzondere gesprekken, ontmoetingen en de creativiteit en verbeeldingskracht van jongeren stimuleren. Door aan de slag te gaan met gemeenschappelijke interesses en passie, vervagen de verschillen in achtergrond of afkomst. We zien dat kunst een aanvulling is op het onderwijsprogramma en een verbreding is van mogelijkheden voor een groep waar beeldende kunst geen vanzelfsprekende vrijetijdsbesteding is."
Dit Art-Lab met leerlingen van ISK-groepen is de start van de pilot die ook na de zomervakantie wordt voortgezet met het Oranje Nassau College en MBO Rijnland. Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden