De 400 meter lange stormbaan is geschikt voor jong en oud. Foto: GameCity Go Karting Zoetermeer.
De 400 meter lange stormbaan is geschikt voor jong en oud. Foto: GameCity Go Karting Zoetermeer. (Foto: GameCity GoKarting)

Complete beleving op langste stormbaan van Zuid Holland

Robbert Roos

Vorrig jaar kon Zoetermeer voor het eerst kennismaken met de langste stormbaan. Dit was zo'n succes dat GameCity GoKarting Zoetermeer besloten heeft om het dit jaar nog grootser aan te pakken. Van 19 t/m 28 juli kunnen jong en oud zich uitleven op de grootste, langste en meest spectaculaire stormbaan van de provincie.

Zoetermeer - Patrick Lammerse en Badr Bounou van GameCity GoKarting Zoetermeer zijn er helemaal klaar voor. "We hebben veel geleerd van vorig jaar", vertelt Badr. "Al die punten hebben we meegenomen in de opzet voor de stormbaan van dit jaar." Vorig jaar bestond de baan uit een langwerpig parcours, dit jaar zal de baan in een U-vorm opgezet worden. "Zo liggen start en finish naast elkaar en kun je goed zien of de ander al klaar is" legt Patrick uit. De baan is niet alleen langer dan vorig jaar, maar ook veel uitgebreider. "Het festivalterrein wordt uitgebreid met foodtrucks en kraampjes waar je wat te eten en drinken kunt kopen", vertelt Badr enthousiast. "Ook komt er een speciale lounge-area waar opa's en oma's of familie kunnen kijken naar de prestaties van hun familieleden." Die is natuurlijk ook bestemd voor de deelnemers zelf. "Zo kun je tussen de runs even op adem komen", vult Patrick aan. "Dit jaar gaan we voor de complete beleving." Wie denkt dat de stormbaan alleen geschikt is voor kinderen heeft het mis. "Volwassen kunnen zich er ook prima op uitleven", legt Badr uit. "Sportclubs, bootcamps, vrijgezellen- of personeelsfeestjes; er was massale belangstelling." De reacties logen er niet om. "Dit mag veel vaker. Echt supervet" en "Deze baan is zo vet om mee te maken. Zoveel zwaarder, leuker, intensiever, vermoeiender en leuker dan ik dacht" valt er op de Facebookpagina van het evenement te lezen. Zo is de baan een ultieme manier om je eigen conditie te testen. Dat kan confronterend zijn. "Wow, de baan is zo gaaf, alleen mijn conditie is niet goed genoeg." Maar dat is een kwestie van de baan gewoon nog een paar keer nemen. Ook daar is aan gedacht. Voor de prijs van een ticket mag je de baan meerdere keren bestormen. "Drie run's zijn intensiever dan menig complete workout in de sportschool. Waar vind je zoiets voor deze prijs", vertellen Patrick en Badr lachend. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarom zijn er BHV'ers en een EHBO-post aanwezig. De stormbaan is van maandag t/m donderdag geopend tot 20.00 uur en in het weekend tot 22.00 uur.

Meer berichten