Banda Matatu treedt op tijdens Zondag in 't Park.
Banda Matatu treedt op tijdens Zondag in 't Park. (Foto: )

Zomers festival in Nicolaaspark

Door de redactie

Zes keer Zondag in 't Park

Het kleinschalige festival Zondag in 't Park is niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Iedere zomer verrast Zondag in 't Park je met artistiek talent, kinderworkshops, beeldende kunst, theater, muziek en food. Zes zomerse zondagen met iedere keer een ander thema. Aanstaande zondag 14 juli is van 13.00 tot 20.00 uur de eerste Zondag in 't Park.

Zoetermeer - Zondag in 't Park is als een soort all-inclusive vakantiebestemming: kinderen worden vermaakt, volwassenen bevinden zich dicht bij de bar en de muziek. Het programma voor deze middag brengt het ultieme vakantiegevoel op een dienblad naar je toe:

Het publiek kan genieten van optredens vanaf een muziekpodium op wielen.

Hier bijt Banda Matatu de spits af. Vanwege de veelzijdige samenstelling, mixt de band afro caribbean grooves fusing afrobeat, chakacha en afrojazz met andere stijlen. Dit geeft Banda Matatu zijn kleur. Banda Matatu bestaat uit leden uit verschillende delen van de wereld. Zij geven de band een multiculturele look.

Hierna treedt Callkoen op. Callkoen is een 6-koppige reggae- en skaband uit Den Haag. Met catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent maakt Callkoen van elk optreden een feest om nooit te vergeten.

'Prinses Lik me vestje' is een voorstelling voor kinderen, ouders en grootouders. Prinses Likmevest von Rebelsje is een nogal ondeugende prinses. Ze heeft haar eigen ideeën over de invulling van haar prinsessenschap. In zes meespeel scenes omlijst met liedjes, raps en dansjes. neemt theater groep Poespas kinderen mee in het Koninkrijk von Rebelsje.
Artistiek duo 'Duiken op gevoel' creëert een installatie van brievenbussen met een postloket mét ruimte om je eigen brief te schrijven. Elke brievenbus heeft een eigen ontwerp met Zondag in 't Park thema waardoor een waar kunstwerk van Zondag in 't Park brievenbussen ontstaat.

Stadsdichter Robbert Roos loopt rond op het festival. Hij gaat voor je op de knieën, rijmt er dromerig op los. Je kunt je niet verstoppen, ons park heeft minder bomen dan een bos…

Deze zomer komen er weer spannende weken aan voor Zoetermeerse gelukszoekers. Tijdens Zondag in het Park zullen de quizmasters van de zomerloterij namelijk uitgebreid met prijzen gaan strooien. Voor slechts 1 euro kunnen bezoekers deelnemen aan de loterij. In een knotsgekke spelshow kunnen jong en oud kans maken op prachtige prijzen.

Deze festivalzomer geeft kunstorganisatie Terra Art Projects kunstenaars de ruimte zich te presenteren in de Terra Art Box. Gewoon, middenin 't park ontmoet je de kunstenaar, kun je kunst van zijn of haar hand bekijken.Deze eerste zondag wordt de Terra Art Box ingenomen door Kiek Haket en Guido Sprenkels.
Net als voorgaande jaren kunnen de kinderen hun artistieke skills upgraden bij Atelier Le Rouge en CKC & partners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden