Gerda kijkt uit naar de diverse activiteiten die mogen plaatsvinden in de stilte- en ontmoetingstuin. Foto: Marit Nikerk
Gerda kijkt uit naar de diverse activiteiten die mogen plaatsvinden in de stilte- en ontmoetingstuin. Foto: Marit Nikerk (Foto: )

Ontdek idyllische tuin en activiteiten bij Proef de Pelgrim

Marit Nikerk

De Pelgrim is een centrum voor ontmoeting, zingeving en spiritualiteit, te vinden in het Dorp. Een gemeenschap waar men terecht kan voor koffieochtenden, vegankookworkshops, meditaties en veel meer. Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 14 juli naar 'Proef de Pelgrim' en ontdek wat De Pelgrim zoal doet. Extra bijzonder is dat De Pelgrim die dag ook haar stilte- en ontmoetingstuin opent.

Zoetermeer - Pionier van De Pelgrim, Gerda Griffioen is trots als ze in de tuin staat naast 't Centrum en de Pelgrimskerk. "Dit was een tuin die altijd gesloten was, maar vol stond met bloeiende bloemen en planten," zegt ze. "Echt een idyllisch plekje." De Pelgrim zag kansen om de tuin open te stellen. Dankzij een paar ingrepen vormt de tuin een verlengstuk van hun activiteiten. "Wij zijn een centrum voor zingeving en spiritualiteit en daar hoort stilte ook bij. We hebben beelden geplaatst in de tuin voor meditatie. Op het vergrootte terras kunnen mensen elkaar ontmoeten. En men kan bij de kookworkshops plukken uit de kruidentuin."
Tijdens Proef de Pelgrim wordt de stilte- en ontmoetingstuin geopend door wethouder Ter Laak. Hierna mogen bezoekers proeven van de diverse activiteiten van De Pelgrim. "Je kunt telkens een kwartier meedoen aan de natuurmeditatie, een kookworkshop, een pelgrimage, in de stilteruimte plaatsnemen, even koffie drinken en meer," vertelt Gerda. Om 16.30 uur is er een viering waarbij de World Servants, onderdeel van De Pelgrim, worden uitgezwaaid. De jongeren vertrekken naar Afrika om scholen en ziekenhuizen te bouwen.
Met de proeverij hoopt Gerda mensen te bereiken die zingeving en spiritualiteit zoeken. "We laten zien wat we doen. Proef het eens even. En meld je aan voor de programmaonderdelen. Ook kun je lid worden van de Pelgrim en deel uitmaken van onze gemeenschap die naar elkaar omziet." Volgens haar is er veel eenzaamheid en dus behoefte aan zingeving: wat heeft het leven voor zin als je je eenzaam voelt? "Ik denk dat we die zingeving kunnen bevorderen. Dus wees welkom bij ons." Zelf haalt ze veel plezier en voldoening uit de wandelingen en ontbijten die De Pelgrim organiseert. "Daar ontstaan leuke verbindingen: mensen zeggen dat ze bij je op bezoek willen komen," zegt Gerda dankbaar. Dan kijkt ze om zich heen. "En de tuin, dit is zo'n mooi plekje. Wat mooi dat we dit kunnen openstellen en dat meer mensen ervan kunnen genieten.

Proef de Pelgrim is op zondag 14 juli te bezoeken van 15.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De opening start om 15.00 uur bij de schutting naast 't Centrum aan de Frans Halsstraat 3. Kijk ook op www.depelgrimzoetermeer.nl

Meer berichten