Feest in de Dorpsstraat tijdens optreden Jostiband
Feest in de Dorpsstraat tijdens optreden Jostiband

Zingen en polonaise bij Jostiband meets Dorpsstraat!

Zoetermeer - Op een vol en zonovergoten schoolplein in de Dorpsstraat in Zoetermeer gaf de Jostiband zaterdag 6 juli driemaal een spetterend optreden. Van Armin van Buuren tot Land van Maas en Waal; de orkestleden maakten er een echt feestje van en kregen de polonaise moeiteloos op gang. En niet alleen op het schoolplein was het goed toeven. Voor lunchroom De Zoetelaar waren leden van theatergroep 't Middelpunt van De Ruimte uit Delft bezig met de 'Circusact'. Dansen op een koord, gewichtheffen en een illusionist vermaakten het toegestroomde publiek en toverden al snel een lach op hun gezichten.

Het concert werd ter plekke vertaald in gebarentaal zodat ook slechthorenden dit konden volgen en de muziek ervaarden. In de pauze konden bezoekers deelnemen aan een workshop gebarentaal. Goedemorgen, goedendag, brood, koffie of bedankt; iedereen deed enthousiast zijn best om dit in gebarentaal te vertalen.

Voor herhaling vatbaar
De kraam van dagbesteding Bisnis van Ipse de Bruggen verkocht onder andere houten vogelhuisjes. In origineel hout of in vrolijke kleuren; velen konden de verleiding niet weerstaan. In Zoetermeer gaan de vogels in ieder geval niets te kort komen de komende periode! Voor het 'Lekkerste broodje van Nederland' kon men terecht bij de foodtruck en in de Chocotoko van de Zoetelaar werden vele chocoladelolly's gemaakt en met smaak opgegeten. Ook wie op zoek was naar een leuke baan bij Ipse de Bruggen kon direct terecht voor informatie. 'Het was een geslaagde en gezellige dag, echt iedereen was enthousiast! Dus dit gaan we natuurlijk gewoon nog een keer doen', zei Pieternel, medewerker van De Zoetelaar, na afloop.

'Samen met de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer hebben we een heel geslaagde dag neergezet. Wat een energie en wat een verrassende optredens. Ik heb veel bezoekers zien genieten. Een evenement wat we zeker nog een keer willen herhalen', vertelde Marco Roozenburg van De Zoetelaar.

Ipse de Bruggen is een van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk.

Meer berichten