'Evento Mediterráneo' brengt Spanje dichterbij

Zoetermeer - 'Evento Mediterráneo'... dit eerste-vakantie-dag-festival met Spanje-beleving vindt plaats op zaterdag 20 juli tussen 12:00 en 21:00 op het Dobbe-eiland in Zoetermeer en is gratis toegankelijk voor jong en oud. Om op deze eerste zomervakantiedag alvast in de juiste stemming te komen kun je hier volop genieten van eet-, drink-, kijk- en luisterplezier in een decor van de Catalaanse 'Las Ramlas'. Naast paella, tapas en sangria valt hier ook de mediterrane cultuur en 'la musica' te beleven!

Spanje is zo ver niet meer...
Kom genieten van de zomerse heerlijkheden... Eten en drinken op een groot gezellig terras, genieten van live entertainment en een divers aanbod van producten zoals kleding (Ibiza-stijl), vintage en handgemaakte sieraden. Daarnaast zal het 'vakantie-eiland' worden aangevuld met vrolijke figuranten. Er wordt een jeu-de-boulestoernooi gehouden op een professionele jeu de boules-baan en is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een cursus Spaans. Kinder-attracties, zoals bijvoorbeeld je eigen armbandje maken, schminktent en springkussen zullen ook hier niet ontbreken.

Eten en drinken...
Centraal op het eiland is één groot terras opgesteld, omringd met meerdere horeca- en food-units. Naast de gangbare drankjes staat uiteraard ook Sangria en rum-cola-slush op de kaart. Vers gezette koffie door een traditionele 'Barista' en lekkere softijsjes zijn ook de hele dag verkrijgbaar. En als het om eten gaat... de keuze is reuze!.. De enige echte huisgemaakte paella, Spaanse kipvleugeltjes met saus, de 'bikini' (catalaanse tosti met salami), burgers van de barbeque, pulled chicken en fritas bravas. Zoetigheid is hier te vinden in de vorm van churros (de Spaanse zoete frieten) en kokospoffertjes. Eet smakelijk!

live entertainment...
Op een centraal podium zal de gehele dag een grote diversiteit aan live entertainment staan. Met name komt de Spaanse sfeer aan bod. Het begint om 12.00 uur al met Spaanstalig zing & zwingplezier van de band Crocante. Een 9-mansformatie die je op de ritmische en zwoele klanken van de Salsa trakteert. Luister en dans met deze zomerse ingrediënten! Om 14.20 uur zal de Spaanse flamenco-sensatie 'Theresa y Timen' een wervelende show verzorgen met zang, gitaar en dans. Bijgestaan door de flamenco-dansgroep Grupo Martes zullen zij het programma compleet maken. Met spectaculaire flamencodans zullen ze u uitnodigen om mee te doen met de spaanse rumba! Na deze act mag om 16.30 uur het vrolijke zanggezelschap de Zangria's niet ontbreken! Chica's uitgedost in Spaanse jurken trakteren je op een uitbundige mix van zomerhits. Van Vamos a la playa tot Macarena, van Que si que no tot Viva España! Na dit geweld is het om 17.40 uur tijd voor echte traditionele Spaanse live muziek met de professionals van trio Ritm'O. Zij zij gespecialiseerd in de muziekstijl die bekend staat onder de naam Rumba Flamenca of Rumba Catalana. Bij het grote publiek is deze stijl vooral bekend van the Gipsy Kings maar de wat oudere liefhebbers zullen namen als Manitas de Plata, Manolo Sanlucar en Peret wellicht herkennen. Daarnaast spelen zij tal van klassiekers zoals 'Besamé Mucho', 'Guantanamera', maar ook nummers van Django Reinhardt en heel veel meer! Heerlijke muziek en subliem uitgevoerd! De hekkensluiter van deze avond wordt om 19.30 uur verzorgd door dé allround muzieksensatie Pagaja. Zij hebben speciaal voor deze gelegenheid hun 'zomervakantie-repertoire' uit de kast gehaald. Van de jaren 60 tot nu, rock (met of zonder roll), top 40, soul, Latin, poco-poco, Afrikaans, Spaans. Met een hoop gekkigheid, toeters en bellen gaat Pagaja, op Evento Mediterráneo, er een geweldig feest van maken!

Tussendoorvermaak en presentatie op deze dag ligt in handen van drie Spaanse 'animadores': Juan del Lago Dulce, Manuel el Torero en Disco Paco.

Meer berichten