Elkaar ontmoeten bij Culinair Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Elkaar ontmoeten bij Culinair Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: Gerard van Warmerdam)

Culinair Zoetermeer verrast met nieuwe indeling

Zoetermeer - Van 5 tot en met 7 juli was het op de Markt weer volop genieten van goed eten, mooie wijnen en vrolijke muziek, tijdens de 20e editie van Bodega Norton Culinair Zoetermeer. Met ruim 30.000 bezoekers kijkt organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer terug op een geslaagde editie vol nieuwe elementen. Naast het gevarieerde aanbod van de deelnemende restaurants, was de nieuwe indeling de grootste verrassing voor de bezoekers. Door het podium in het midden van het terrein te plaatsen was het muzikale programma voor de bezoekers van alle kanten goed te zien en te horen.

Met een stralend blauwe lucht en een direct goed gevuld festivalterrein opende Margreet van Driel, wethouder Citymarketing en Evenementen, samen met Ruud Steggerda, directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer, op vrijdagmiddel het festival. Mede door het mooie weer waren de eerste avond de terrassen en het festival al snel gevuld met bezoekers, heel nieuwsgierig naar alles wat de Zoetermeerse restaurants hadden. De chefkoks deden zonder uitzondering hun uiterste best om aan de grote vraag te voldoen en genoten van de lovende reacties van hun gasten.

De zaterdag startte met entertainment voor kinderen. Naast 'Kids Culinair' onder leiding van De Drie Ballonnen stond er een DJ op het podium die de jongste festivalbezoekers vermaakte met vrolijke kinderliedjes en dansmuziek. De reacties vanuit de bezoekers waren erg enthousiast. "De reacties van zowel de (groot)ouders als kinderen waren heel leuk. Er is volop gedanst. Ook andere bezoekers reageerde erg positief en genoten van de blije gezichtjes" aldus Jeffrey de Bake, evenement coördinator van Bodega Norton Culinair Zoetermeer bij Floravontuur Promotie Zoetermeer. Ondanks de regen in de middag bleef het erg gezellig. Bezoekers zochten een plekje bij de overdekte paviljoens of onder de parasols. In de avond liep het festival alweer gauw vol voor een gezellig drankje en het feestelijke muzikale programma.

Net als vorig jaar werd de laatste dag van het evenement gestart met sfeervolle jazzmuziek. Ruud Steggerda: "De focus lag er bij ons dit jaar op om de muzikale programmering af te stemmen op het moment van de dag. De jazzprogrammering op zondag is een groot succes. Veel bezoekers kunnen deze muzikale ondersteuning bij al dat lekkere eten en drinken goed waarderen." Gedurende de dag wisten veel bezoekers het festival te vinden.

De organisatie kijkt terug op een mooie editie: "Het is geweldig om te zien hoe Zoetermeer en de regio dit evenement waarderen. Er is een mooie groei ingezet en het is een mooie uitdaging voor ons om ook de komende 20 jaar de bezoekers te blijven verrassen".

Meer berichten