Buurttuin Zoete Aarde dagelijks open: dankzij de groep gastvrij


Vlnr. Anke, Petra (deelt koekjes), Loes, Aty, Karin, Els en Ria met kleinzoon Jack. Foto: Simone Langeveld
Vlnr. Anke, Petra (deelt koekjes), Loes, Aty, Karin, Els en Ria met kleinzoon Jack. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Buurttuin Zoete Aarde dagelijks open: dankzij de groep gastvrij

Simone Langeveld

Sinds Stichting Zoete Aarde de voormalige wijktuin Broekweg runt staat het hek het hele jaar door open. De groene oase midden in De Leyens aan de Broekwegzijde 195 heeft inmiddels een grote groep enthousiaste en gezellige mensen die dit mogelijk maken. Maak kennis met aantal dames die zich inzetten voor de gastvrij-groep in Buurttuin Zoete Aarde.

Zoetermeer - Terwijl Els nog even de kipjes uit het hok laat en de klimmende jasmijn langs de paal van de glazen overkapping fantastisch geurt, begint deze vrijdagochtend op het koffie- en theeterras van Buurttuin Zoete Aarde met verse koffie. Gezet door Petra die op deze ochtend gastvrouw is en zij was ook de eerste gastvrouw die zich meldde. Petra: "Dit is heerlijke en eerlijke koffie want we zetten deze met de koffie die we inkopen via de Wereldwinkel Zoetermeer!" Petra denkt terug aan dat moment zo'n vier jaar terug. Dat ze hier nog altijd graag is en regelmatig soep maakt: "zegt veel over de bijzonder goede sfeer!" Petra zit ook in de 'kippenclub' en heeft groene vingers die het terras gezellig aankleden: "De tuin verrijkt mijn leven, ik herleef mijn kinderjaren en het mooist zijn de onverwachte ontmoetingen!"
Karin kan zich het begin van de verandering op de tuin nog zo goed herinneren. "Op een dag was het hek op zaterdag open. Wat geweldig was dat. Er zaten mensen gezellig voor het huisje en ik voelde me meteen welkom." Els: "Ja ik heb hier ook een huurtuintje gehad, maar dat hek zat altijd potdicht!"
Karin is de coördinator van de (app)groep 'gastvrij'. Dit zijn de dames en de heren, 14 mensen, waarvan 11 mensen een vast dagdeel van 10-13 of van 13-16 uur gasten op het thee- en koffieterras ontvangen. Er zijn 3 mensen die op dit moment regelmatig invallen. Bijvoorbeeld voor Ria, net met pensioen en nog herstellende van een operatie, maar via haar voormalige werkgever afgelopen winter/voorjaar samen met Hilde (niet op de foto) wél heeft gezorgd dat de studenten Roy en Roy van MBO-Rijnland de website van Zoete Aarde als schoolopdracht afbouwden. Bezoekers kunnen zich nu melden via www.zoeteaarde.nl!
Schooltuin begeleidster Loes: "Ik was eerder vaak gastvrouw, nu coördineer ik de jamclub op dinsdag van 10-12 uur. We zijn op papier met zes maar Anke en ik zijn nu vaak samen bezig. Gezellig, maar er kan best iemand bij!" Dit geldt ook voor de groep gastvrij. Vooral op woensdag en zaterdag is ruimte!

Een paar uurtjes in de week buiten zijn en ondertussen heel dankbaar en gezellig 'werk' doen?
De Buurttuin aan de Broekwegzijde195 is dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur. Welkom!
Facebook Buurttuin Zoete aarde én www.zoeteaarde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden