Verkeersschool Aalbregt gaf rijles in het hele land. Foto PR
Verkeersschool Aalbregt gaf rijles in het hele land. Foto PR (Foto: Kees van Rongen)

Rijscholen helpen gedupeerde leerlingen van Aalbregt

Kees van Rongen

"Er komen dagelijks nieuwe aanbiedingen binnen voor gedupeerde leerlingen van Verkeersschool Aalbregt," zegt Frank Boshuijzen. Hij beheert een review-website en staat daardoor in contact met veel rijschoolhouders. Boshuijzen is een actie gestart, waarbij hij rijscholen vraagt gedupeerde leerlingen van Aalbregt tegemoet te komen.

Zoetermeer – Ferry Aalbregt schrijft op zijn website, dat hij afgelopen maand noodgedwongen met zijn werkzaamheden moest stoppen. "Dat betreur ik voor leerlingen en personeel. Onder politiebegeleiding moesten wij met onze kinderen onderduiken, omdat wij persoonlijk werden bedreigd met de dood. In de brievenbus lagen kogels. Het verhaal dat ik persoonlijk met al het geld zou zijn vertrokken naar het buitenland is een verzinsel," stelt Aalbregt. "Ook wij zijn alles kwijt en kunnen geen kant meer op. Ik heb alle mogelijkheden onderzocht en geprobeerd de zaak te redden." De Verkeersschool zat niet alleen in Zoetermeer, maar in alle delen van het land.

De politie heeft contact met Ferry Aalbregt en verleent zijn medewerking aan het onderzoek van politie en het openbaar ministerie. Zij bekijken of de rijschoolhouder iets strafbaars heeft gedaan.

De Vereniging Rijschool Belang (VRB) zegt, dat de eerste klachten over Aalbregt eind maart binnenkwamen. "Twintig mensen klaagden dat de rijschool onbereikbaar was," zegt secretaris Irma Brauers. Ze hadden hun geld niet teruggekregen nadat ze hun contract hadden opgezegd. We hebben toen contact gezocht met Ferry Aalbregt. Pas begin juni kreeg ik hem te spreken. Hij liet weten, dat de klagers hun geld terugkrijgen. Die 20 klagers zijn inderdaad schadeloos gesteld," weet Irma.

Een aantal gedupeerde rij-instructeurs en leerlingen hebben afgelopen maandag in Den Haag gedemonstreerd. Zij willen dat er een vangnet komt voor rijscholen en gedupeerde leerlingen. Ook moeten er strengere eisen komen om een rijschool te beginnen. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zegt dat ze niets voor de leerlingen kan doen. Wel is de overheid in overleg met de rijschoolbranche om dit soort toestanden te voorkomen. Frank Boshuijzen vond, dat hij iets moest doen. "Vanuit mijn contacten met rijschoolhouders is het makkelijker een actie van de grond te krijgen."

"Inmiddels hebben zo'n 50 rijschoolhouders hulp toegezegd in de vorm van gratis gebruik lesauto's, gratis theorielessen en kortingen op rijlessen." Overigens zijn daar geen Zoetermeerse rijscholen bij. Hulpactie via: www.rijschoolspecialist.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden