Foto: Gerard van Warmerdam
Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: Gerard van Warmerdam )

SamenLoop voor Hoop Zoetermeer levert 135.774 euro op voor KWF

ZOETERMEER – Het 24-uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop, dat op 22 en 23 juni voor de derde keer op het terrein van Atletiekvereniging Ilion in Zoetermeer plaatsvond, heeft 135.774 euro opgebracht. Jong en oud deden mee met de estafette. Na de slotronde nam Hans Warmerdam namens KWF Kankerbestrijding de cheque in ontvangst. Het bedrag dat bijeen is gebracht door zo'n duizend lopers, vele bezoekers en sponsoren is bestemd voor kankeronderzoek.

Burgemeester Charlie Aptroot stond tijdens de opening stil bij de saamhorigheid van dit evenement. "We staan samen stil bij kanker en delen verdriet, maar we moeten ook samen het leven vieren". Na het aansteken van de eeuwige 'vlam van hoop', liep hij de eerste ronde met Isabella Henderiks (8 jaar en strijdend tegen acute leukemie), zijn genezen kleinzoon, eregasten ((ex-)kankerpatiënten) en de 39 deelnemende teams. Aangemoedigd door familieleden en bezoekers werd de toon gezet voor de 24-uurs wandelestafette. Deze 24 uur staan voor 24/7 leven met kanker: samen tegen kanker, eregasten een hart onder de riem steken, overledenen herdenken en met elkaar het leven vieren. Diverse artiesten zorgden belangeloos het hele weekend voor een muzikale en feestelijke stemming.

Acties en donaties

De SamenLoop voor Hoop leeft enorm in Zoetermeer. Er deden dit jaar 39 teams mee en zij liepen non-stop in estafettevorm op de atletiekbaan van Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion. Maanden van tevoren verkochten teamleden wenszakken waarop een persoonlijke boodschap gezet kon worden. Tijdens het evenement bemanden teamleden kramen en verkochten van alles voor het goede doel, van sieraden tot aan suikerspinnen en loterijen. Met diverse online-actiepagina's zetten teams, maar ook bedrijven en scholen maar liefst 98 acties op en kon er online gedoneerd worden.

Kaarsenceremonie

Een van de meest ontroerende onderdelen van de SamenLoop was de kaarsenceremonie. De 18-jarige Anissa Larooij, jongste teamcaptain van alle teams, las een zelfgemaakt gedicht voor, gevolgd door een prachtig lied van zangeres Charlene Bakker die zelf haar moeder verloor aan de ziekte kanker.

Teamcaptains liepen hierna met hun team langs het wandelparcours, wat door ruim vierduizend wenszakken was verlicht. De persoonlijke boodschappen op wenszakken en saamhorigheid van alle aanwezigen, maakten het voor iedereen een gedenkwaardig moment aan mensen die zijn overleden aan kanker.

KinderLoop

Ruim 185 kinderen liepen op zondagmorgen de 24 minuten durende KinderLoop. Mascotte Storky, typetjes Duo Ravange, prinses Ariel en Spiderman namen de kinderen mee over het parcours. Na afloop kregen ze allemaal een medaille en goodiebag. Naast het lopen konden de kinderen zich vermaken met allerlei leuke activiteiten, zoals knutselen, springkussen en spuiten met de Brandweer.

Dank voor iedere bijdrage

Het wandelevenement werd gezamenlijk afgesloten door met alle teams en eregasten de laatste ronde te lopen. Voorzitter Michel van den Bosch kijkt terug op een fantastische SamenLoop: "Wij zijn ontzettend trots op dit voorlopige eindbedrag. Het is ongelooflijk mooi hoe we dit met elkaar hebben bereikt. Mijn dank gaat dan ook uit naar iedereen die zich in heeft gezet, voor elke grote en kleine bijdrage van deelnemers, vrijwilligers en sponsoring van vele bedrijven. Jullie zijn geweldig!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden