Foto: FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL

In actie voor behoud wijkbibliotheek

ZOETERMEER – De actie van PvdA, Zó!, SP en FvdB om de mensen in Oosterheem en Rokkeveen in te lichten over de voorgenomen sluiting van de wijkblibliotheken was een succes. Zaterdag stonden de fracties eerst in Oosterheem en vervolgens in Rokkeveen met een grote voorleesstoel om de aandacht te trekken en te vertellen dat de fracties gaan proberen om in de raad een meerderheid te vinden om de wijkbibliotheken open te houden.

'Zijn ze gek geworden in het stadhuis?' was de opmerking van de meeste mensen die voor het eerst hoorden over de sluiting. De bibliotheekbezoekers die het al wel hadden gehoord, zijn druk bezig met het ophalen van handtekeningen voor de petitie. De vier fracties die de handen ineen hebben geslagen om de voorgenomen sluiting tegen te houden, legden uit dat er vanwege de hoge kosten van de jeugdzorg bezuinigd moet worden, maar dat dit niet ten koste moet gaan van de bibliotheken die niet alleen ervoor zorgen dat de jongeren kunnen lezen, maar die ook een belangrijke ontmoetingsplaats zijn voor de ouderen.

Maandag 24 juni om 19.30 uur begint de raadsvergadering waarin de 4 partijen twee moties zullen indienen, een om de wijkbibliotheken op te houden, en een andere om juist in alle wijken van Zoetermeer bibliotheek-ontmoetingsplaatsen te maken, zodat ook het sluiten van de wijkposten opgevangen kan worden. Op 1 juli wordt over de moties gestemd in de raad.

De foto's zijn van Fotoflex.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden