Foto:

Drie films bij Cameo

Zoetermeer - Filmhuis Cameo Zoetermeer presenteert:

Zondag 30 juni om 15.00 uur: The man who stole Banksy

In 2007 glipt Banksy Palestina binnen en schildert op een muur een soldaat die de papieren van een ezel controleert, tot grote ergernis van de Palestijnen. Walid zaagt de muurschildering uit en een reis van het 4 ton zware kunstwerk volgt langs musea, rijke kunstverzamelaars en een kunstveiling; maar van wie is het eigenlijk?

Dinsdag 2 juli om 15.00 uur en om 20.00 uur:  Les uns et les autres

Filmhuis Cameo doet mee aan het Muziekfestival Klassiek Zoetermeer, waarbij klassieke muziek centraal staat. Het festival vindt van plaats van 25 juni t/m 7 juli op verschillende locaties in Zoetermeer. Ga voor meer informatie naar www.klassiekzoetermeer.com.

Met prachtige muziek volgt deze film drie generaties van muzikanten en dansers uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika tijdens en na WO II. Te midden van de verschrikkingen van de oorlog proberen deze mensen hun levens te leiden. De 'Bolero' brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.

Woensdag 3 juli om 20.00 uur: I dream in another language

Ten behoeve van het project Poco a Poco van Rotaryclub Zoetermeer Zegwaart vertoont Filmhuis Cameo de film " I dream in another language". Het project streeft ernaar de jongeren van Cuzco, een stad gelegen in Peru, opleidingen te laten volgen met begeleiding zodat zij meer kans hebben op een baan.

De film gaat over een jonge linguïst Martin, die naar een dorpje in de Mexicaanse jungle reist om een bijna verdwenen taal vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril sprekers, Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

U vindt Filmhuis Cameo in de kleine zaal van het Stadstheater. Info over tickets en prijzen op www.filmhuiscameo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden