Bezoek het zomerconcert in het Bentwoud

Zoetermeer - Een leuke, nieuwe activiteit in het Bentwoud: op dinsdag 2 juli a.s. treedt het Harmonie Orkest Zoetermeer o.l.v. Jurgen van Groningen Schenkel op met een gevarieerd programma. Voor het Bentwoud is dit een première.
* Plaats: het veld in de bocht van het Joost v.d. Eyckpad (het fietspad tussen Brandweer Benthuizen en Oosterheem);
* Tijdstip: dinsdag 2 juli van 19:30- 20:45 uur.
* Toegang: gratis, iedereen is van harte welkom. Suggestie: neem stoel of picknickkleed mee.
Het concert is een samenwerkingsinitiatief van de Vrienden van het Bentwoud en het Harmonie Orkest Zoetermeer in goed overleg met Staatsbosbeheer.

N207 Zuid: nieuwe provinciale staten
De Vrienden van het Bentwoud nemen actief deel aan het zogenaamde Molenberaad, een groep van verenigingen en verkeerskundigen die strijden tegen de aanleg van de N207 Zuid door het oostelijk deel van het Bentwoud. Het Molenberaad heeft een alternatief scenario aangedragen bij de provinciale en gemeentelijke politiek om de verkeersproblemen in onze regio te verzachten. Onlangs hebben twee vertegenwoordigers van het Molenberaad weer ingesproken bij Provinciale Staten. Informatie vindt u op de website van het Molenberaad.


Terugblik vroegevogelwandeling op tweede paasdag

Bij het krieken van de dag verzamelden zich ruim veertig leden van de Vrienden van het Bentwoud en de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o. voor een wandeling waarbij de (vroege) vogels het doel waren. Ook dit was een première. Het aantal deelnemers overtrof de verwachtingen. Interessant en leuk aan dit initiatief is, dat er een verbinding ontstaat tussen mensen die veel van vogels weten en kenners van het Bentwoud. Voor iedereen zijn er nieuwe inzichten. Je moet er vroeg je bed voor uit, maar dan heb je ook wat. Volgend jaar zetten we dit weer op de agenda en hopen dan nog meer mensen vroeg uit bed te porren.


Terugblik Italiaanse lunch

Voor de tweede maal organiseerden we samen met Dorpshuis/eetcafé De Tas een Italiaanse lunch.
De weergoden lieten ons op 19 mei helaas in de steek - dit met uitzondering van de regengod Pluvius - en daarom besloten we het lunchgedeelte onder dak in De Tas te houden. Maar een beleving in het Bentwoud is niet compleet zonder in het bos zelf te vertoeven. Onze (Bent)woudloper Cor Groenendijk leidde ons langs verrassende plekken in 'de driehoek'. En de lunch lieten we ons daarna prima smaken. Veel dank aan de mensen van De Tas!

Wandeltocht 'Ontdek het Bentwoud'
zondag 22 september


De Sportief Wandel afdelingen van SC Antilope en AV47 organiseren voor de tweede keer de wandeltocht 'Ontdek het Bentwoud'. Er zijn wandelingen van 25, 20, 10 en 5 km.

*Start en finish: clubgebouw SC Antilope, Alberdingk Thijmlaan 2, 2741 AA Waddinxveen.
*Starttijden:
- 25 km van 8:00 tot 10:00 uur;
- 20 km van 8:00 tot 11.00 uur;
- 10 km van 8:00 tot 12.00 uur;
- 5 km (route alleen door het Gouwebos) van 8:00 tot 13.00 uur.
* Inschrijfgeld € 4,00 per persoon. KWBN leden krijgen € 1,00 korting.
* Meer informatie: www.ontdekhetbentwoud.nl.

Verder staat in 2019 op de agenda

12 september: bijpraten met elkaar en het bestuur
21 november: najaarsbijeenkomst van de vereniging
27 december: winterwandeling "derde kerstdag"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden