Marco Blokland op het nieuwe terras. Foto: Fred Roland
Marco Blokland op het nieuwe terras. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland)

Hoeve Kromwijk uitgebreid met nieuw terras in het zonnetje

Hélène Ouwerkerk

Wie de laatste tijd langs restaurant Hoeve Kromwijk is gereden, zal het niet zijn ontgaan. Het restaurant heeft er een groot terras bij gekregen. Dus laat de zomer nu maar komen. En het is niet de enige verandering die eigenaar Marco Blokland sinds hij het restaurant een paar maanden geleden overnam heeft aangebracht. Vanaf 30 juni is het 'de Hoeve' namelijk ook op zondag open.

Zoetermeer - Voor Marco Blokland stond vanaf het begin als een paal boven water dat zijn nieuwe restaurant een terras moest krijgen. Het oude terras was klein en vanaf de weg niet zichtbaar. "Zonde. Er komen hier zoveel mensen langs, fietsers, rallyrijders, noem maar op. Ons terras maakt contact met de straat en is juist daarom op hoogte gemaakt", vertelt hij enthousiast. "Samen met de pandeigenaar Jan Driessen heb ik het ontworpen. Ik wilde de landelijke uitstraling van de boerderij graag doortrekken maar het moest wel een modern tintje krijgen."

Met de opening van het terras zijn er meer veranderingen. Zo wil Blokland op meer momenten dan alleen tijdens het diner zijn gasten bedienen. Daarom is Hoeve Kromwijk vanaf 30 juni ook op zondag open. "Daarnaast zijn we van dinsdag tot en met zondag ook overdag geopend. Bijvoorbeeld voor koffie met zelfgemaakt appelgebak of ander gebak, voor een lekker broodje of een salade. En dat allemaal op onze manier. Dus verse kwaliteitsproducten, niks komt bij ons uit een pakje of een flesje. Ook bij de borrel zijn er allerlei mogelijkheden. Zelfgemaakte bitterballen, oestertje of charcuterie-plank zijn een greep uit de mogelijkheden." Om ook het borrelende publiek te verwennen is de wijnkaart uitgebreid en zijn er heel veel wijnen ook per glas te bestellen. Marco: "Een wijntje en een biertje is heerlijk maar er is ook steeds vaker vraag naar alcoholvrije varianten als mensen nog moeten rijden. Behalve de bekende alcoholvrije bieren hebben we ook een IPA en een wit bier van 0%. En", voegt hij er aan toe, "experimenteren we nog met alcoholvrije wijn maar daar zijn nog weinig geschikte alternatieven voor."

Nu Marco Blokland de scepter zwaait over het restaurant is er ook achter de schermen veel veranderd. "Ik vind verantwoord ondernemen belangrijk en daarom gebruiken we nu ook ecologische schoonmaakmiddelen", vertelt hij. "Voorlopig blijven we nog wel even bezig met verbeteringen. We zijn nog lang niet klaar."

Restaurant Hoeve Kromwijk is gevestigd aan de Voorweg 133, telefoon: 079-321 7498. Kijk voor meer informatie op www.hoevekromwijk.nl,

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden