Bezoek ateliers tijdens Landelijk atelier weekend

Zoetermeer - Tijdens de zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni stellen beeldend kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek. Belangstellenden krijgen zo een kijkje achter de schermen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties.

Hier in Zoetermeer kunt u o.a. het atelier bezoeken van Fieke Hordijk. Het atelier is open van !3 – 17 uur, Londenstraat 290, Haar Canto Ostinato (verbeelding van de muziek van Simeon Ten Holt) is hier te zien. U bent van harte welkom, er is ook ander nieuw werk te bekijken. Op You Tube,' Fieke Hordijk, Canto Ostinato', ziet u een video over het ontstaan van de canto.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Vanwege het succes van voorgaande jaren wordt het Landelijk Atelierweekend dit jaar tweemaal georganiseerd: de zomer-editie op 22 en 23 juni en de winter-editie op 16 en 17 november. In deze weekenden zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Dit evenement wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. 

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd. 

Het beeld op de themaposter van deze editie is een foto van het atelier van Peter Maasdam.

Foto: Ron Jenner

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden