Foto: Gerard van Warmerdam

Wandelend geld inzamelen voor SamenLoop voor Hoop

ZOETERMEER – Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 vindt voor de derde keer SamenLoop voor Hoop Zoetermeer van KWF Kankerbestrijding plaats. Door mee te doen aan deze 24-uurs wandelestafette wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker. Locatie voor dit bijzondere evenement is Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion in het Van Tuyllpark in Zoetermeer.

SamenLoop voor Hoop steekt (ex)kankerpatiënten (eregasten tijdens het event) een hart onder de riem. Tijdens dit lokale evenement voor jong en oud, dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers, vieren de deelnemers het leven en worden overledenen herdacht. Bovendien wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. SamenLoop voor Hoop is een evenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Iedereen kan meedoen: jong en oud, vrienden, familie, collega's en (sport)verenigingen. Maar ook artiesten en bedrijven. Allemaal op hun eigen manier.

Programma

De SamenLoop start op 22 juni om 15.00 uur met de Openingsceremonie. Onder warme aanmoediging lopen alle survivors, de eregasten, samen de eerste ronde van het evenement. Vanaf 13.00 uur is het terrein geopend en kunnen de eerste bezoekers de marktkraampjes van de teams bezoeken. Burgmeester Charlie Aptroot opent om 14.45 uur de SamenLoop. Tijdens de indrukwekkende Kaarsenceremonie om 23.00 uur branden er duizenden wenszakken met kaarsen langs het parcours. Een prachtig moment van herdenking. Op zondagochtend is er de 24 minuten durende KinderLoop en zijn er diverse kinderactiviteiten. De feestelijke Slotceremonie is op zondagmiddag 23 juni om 15.00 uur. Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen de laatste ronde en wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

Samen komen we steeds dichterbij

Dit jaar is er volop aandacht voor de SamenLoop voor Hoop in Zoetermeer. Er zijn maar liefst 89 actiepagina's aangemaakt waarmee al ruim € 48.000,- is opgehaald. De saamhorigheid maakt dit evenement ontzettend bijzonder. Niet voor niets is de slogan van KWF Kankerbestrijding 'Samen komen we steeds dichterbij'. Iedereen kan meedoen. Voor wie nog iets wil betekenen: meld je nog aan als loper, sponsor of kom gezellig langs om de deelnemers te ondersteunen. Bij de diverse horeca is er voor ieder wat wils. Het inschrijfgeld voor lopers, maar ook de opbrengsten van de kraampjes en horeca gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding.

Voor meer informatie over SamenLoop voor Hoop Zoetermeer: www.samenloopvoorhoop.nl/zoetermeer

SamenLoop voor Hoop – wereldwijd geld inzamelen voor kankeronderzoek

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij (ex)kankerpatiënten 24 uur in het zonnetje worden gezet en waar iedereen zich inzet voor het goede doel. Het is 's werelds grootste geldinzamelevenement van het KWF. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers en gesponsord door het bedrijfsleven. Doe mee of kom kijken in Zoetermeer en geniet van de verschillende ceremonies en muziekoptredens tijdens dit feestelijke evenement; gratis toegankelijk voor jong en oud.

Foto: Gerard van Warmerdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden