cursus partners van mensen met autisme

Zoetermeer - Samenleven met iemand die autisme heeft kan moeilijk zijn. Vaak kun je als partner met niemand praten over de specifieke problemen in de relatie en voel je je in veel opzichten ook niet begrepen door je omgeving. Tijdens deze cursus komt u in contact met andere mensen die ook een partner met autisme hebben en uw problemen of vragen herkennen. U kunt van elkaars ervaringen leren en erover praten.

Voor wie

Partners van iemand met (een vermoeden van) autisme

Doel

De deelnemers krijgen inzicht in de gevolgen van autisme op hun partnerrelatie en leren omgaan met hun eigen gevoelens in deze relatie. Over de betekenis van autisme in de relatie, communicatie, de eigen rol, omgaan met eigen energie, intimiteit en seksualiteit.

Inhoud

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de gevolgen van autisme op uw partner- relatie en leert u omgaan met uw eigen gevoelens in deze relatie. Binnen de cursus wordt veel informatie gegeven over autisme.

Thema's die aan de orde komen zijn:psycho-educatie (uitleg over autisme)betekenis van autisme in de relatiecommunicatiede eigen rolomgaan met eigen energie, intimiteit en seksualiteit

Daarnaast is er ruimte voor eigen gespreksonderwerpen en uitwisselingen van ervaringen. Ook vormt de herkenning bij andere partners en het uitwisselen van eigen ervaringen een belangrijk onderdeel van de cursus.

Wanneer en waar?

De volgende maandagen van 12:30-14:00 uur: 23 en 30 september, 7, 14, 28 oktober, 4,18 november, 2 december, 13 en 20 januari. Het kennismakingsgesprek is op 8 of 15 juli. Aanmelden kan tot eind juni. Locatie is in Zoetermeer op het Croesinkplein.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je mailen met i.lindner@meezhn.nlVirusvrij. www.avg.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden