Opbrengst Koningsontbijt overhandigd aan Tuingezel

Zoetermeer - Met een cheque van 4000 heeft Lionsclub Soetermare de stichting Tuingezel ondersteund. Het geld was opbrengst van het Koningsontbijt. Peter Hop,initiatiefnemer van Stichting Tuingezel nam de cheque afgelopen week in ontvangst van Karen Paternotte, presidente van Soetermare.

Lionsclub Soetermare, organisator van het jaarlijkse Koningsontbijt op het Stadhuisplein, kiest elk jaar een goed doel voor de opbrengsten van dit evenement. Dit jaar was dit Stichting Tuingezel Support, de stichting die ondersteuning biedt aan het nieuwe initiatief voor dagbesteding op Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg in Zoetermeer.

Tuingezel ontzorgt! biedt vijf dagen per week een zinvolle dagbesteding aan mensen met dementie en andere kwetsbare burgers. Tuingezel gebruikt daarvoor de natuurlijke omgeving van de stadsboerderij en is daarmee een 'zorgboerderij in de stad'. Met dit initiatief ondersteunt Tuingezel mantelzorgers die belast zijn met de zorg voor hun naaste.

Peter Hop, initiatiefnemer van het project.Stichting Tuingezel Support is de deelnemers aan het Zoetermeerse Koningsontbijt èn Lionsclub Soetermare daarvoor zeer dankbaar.

Het geld zal worden gebruikt voor de bouw van een schuurtje in de tuin van het dagbestedingsproject. Daarnaast zal met het geld de Stadsboerderij worden geholpen om het terrein op een aantal punten veiliger te maken voor de oudere bezoeker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden