Jeroen Oorthuis was de beste in het debat van mbo Rijnland
Jeroen Oorthuis was de beste in het debat van mbo Rijnland (Foto: )

Jeroen Oorthuis wint het scholierendebat

zoetermeer - Jeroen Oorthuis is uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse scholierendebat van mbo Rijnland. Hij is één van de ruim 90 eerstejaars ICT-studenten die vorige week met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer. Namens de gemeenteraad trad Ward Meijroos op als debatleider.

Na de eerste stelling 'Sociale media hebben een negatieve invloed op schoolprestaties' kreeg een aantal debaters al snel de smaak te pakken. Vooral over de stelling 'De verkoop van lachgas aan minderjarigen moet verboden worden' werd goed op elkaar gereageerd en werden standpunten duidelijk verwoord.

Uiteindelijk koos de jury Thomas Jacoby en Jeroen Oorthuis uit om met elkaar het finaledebat aan te gaan over de stelling 'Jouw privacy inleveren is noodzakelijk voor een veiliger samenleving'. Jeroen werd uitgeroepen tot winnaar. Hij kreeg de wisseltrofee overhandigd. Dit scholierendebat maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Grace Ghafoer van mboRijnland. Ter voorbereiding op het debat hebben de studenten onder andere tips gekregen over hoe te debatteren

Meer berichten