Iwan van Dongen met dochter Nienke, Henk en de nieuwe auto bij het Uitvaartcentrum aan het Bredewater. Foto: Robbert Roos
Iwan van Dongen met dochter Nienke, Henk en de nieuwe auto bij het Uitvaartcentrum aan het Bredewater. Foto: Robbert Roos (Foto: )

Uitvaartzorg steeds in ontwikkeling

Robbert Roos

Keurmerk toegekend

Uitvaartverzorger Iwan van Dongen loopt met zijn uitvaartonderneming graag voorop. Al lange tijd werkte hij in zijn onderneming volgens de regels van het Keurmerk Uitvaartverzorging. Onlangs is het keurmerk ook daadwerkelijk toegekend. Dat is niet alleen een mijlpaal voor Van Dongen UitvaartZorg, maar biedt ook zekerheden voor de klant. "Die staat bij ons altijd voorop" aldus Van Dongen.

Zoetermeer - "Heldere afspraken, transparante kosten, goede organisatie van de uitvaart, bekwaam personeel; het zijn een aantal zekerheden voor onze cliënten die in het keurmerk zijn vastgelegd" legt Iwan van Dongen uit. "Aangevuld met een doelmatige klachtenafhandeling en een klant tevredenheidsonderzoek." Binnen de branche zijn zeker niet alle uitvaarverzorgers zoals Iwan van Dongen gediplomeerd. "Dat valt gewoon op." Na de audit van het keurmerk moest Van Dongen een paar kleine dingen aanpassen. Dat is inmiddels gedaan waardoor zijn uitvaartonderneming voldoet aan alle eisen die het keurmerk stelt. "Ik hou ervan om te kijken wat ik binnen ons bedrijf nog kan verbeteren. Zou hou je feeling met je vak" legt Iwan uit. "We kijken steeds wat er beter of persoonlijker kan. Zo wordt een rouwkamer steeds vaker aangekleed met persoonlijke spullen. Dat is een mooie ontwikkeling." Iwans ouders ware ook al actief in de branche. Daarom is het voor Iwan best speciaal dat dochter Nienke sinds een tijdje ook deel uitmaakt van het team. "Ongeveer een jaar geleden begon ze te helpen in de catering en op kantoor. Inmiddels helpt ze ook bij het verzorgen van uitvaarten. Heel erg fijn en bijzonder om je kennis over te mogen dragen op de volgende generatie" geeft Iwan eerlijk toe. Ook oom Henk Pieters maakt deel uit van zijn team zodat het inmiddels op een echt familiebedrijf begint te lijken. Een bedrijf wat overigens nog steeds groeit. Daarom is het team van Van Dongen UitvaartZorg onlangs uitgebreid. "Tanja is onze 3e uitvaartverzorger" vertelt Iwan. "Zo beschikken we over een flexibel team wat altijd inzetbaar is." Zijn eigen uitvaartcentrum aan het Bredewater heeft een intieme setting. Het beschikt over rouwkamers en aparte ruimtes waar de ceremonie op geheel persoonlijk wijze vorm gegeven kan worden. Daarom wordt de uitvaartceremonie steeds vaker in het uitvaartcentrum gehouden. "Wij zijn bekend met de rituelen en gebruiken van alle geloofsovertuigingen" vertelt Iwan. "Ook is het mogelijk om de uitvaart bij ons af te sluiten en de rouwauto vanaf hier uit te zwaaien." Om de service nog verder uit te breiden schafte Iwan van Dongen een eigen rouwauto aan. "Door te beschikken over een eigen auto zijn we nog flexibeler" legt Iwan uit. "Mensen ophalen, rijden op de dag van de uitvaart; je weet dat je altijd een auto beschikbaar hebt." En daarmee onderscheidt Iwan van Dongen zich opnieuw ten opzichte van collega's. "Ik hou van mijn vak. Het is fijn om aan je bedrijf te kunnen werken met goede mensen en familie om je heen"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden