Groep 8 van basisschool 't Schrijverke/IKC Toverberg werd derde. Foto: PR
Groep 8 van basisschool 't Schrijverke/IKC Toverberg werd derde. Foto: PR (Foto: )

Toch de derde plaats op het NK

zoetermeer - Tom Sonneville, Kian Bor, Youri Zuiderwijk en Dominique Drabbe uit groep 8 van basisschool 't Schrijverke/IKC Toverberg hebben zich een paar weken geleden ongeslagen gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands Kampioenschap volleybal voor basisscholen. Quinten Eijsackers was daar nog niet bij vanwege een gebroken pols maar kon er nu wel bij zijn. Met zijn vijven eindigden ze als derde op het NK.

Afgelopen zaterdag kwamen daarom vanuit het hele land teams naar Houten om daar in verschillende categorieën uit te maken wie zich Nederlands Kampioen mocht noemen. 't Schrijverke/IKC Toverberg speelde in de hoogste categorie voor groep 8.

De jongens begonnen tegen OBS de Rietkraag uit Nieuwkoop, IKC Bonifatiusschool uit Sneek en Branink uit Laren. Om nog zicht te houden op de finale moest de volgende wedstrijd gewonnen worden tegen OBS De Dennenkamp uit Ommen en dat lukte. Een lastige tegenstander want alles werd in 1 keer terug gespeeld. De jongens hielden het hoofd echter koel en wonnen deze bloedstollende wedstrijd in twee sets.

In de kruisfinale was Alexander uit Denekamp te sterk. Door deze nederlaag was de derde plek het hoogst haalbare. Hiervoor moesten de jongens spelen tegen OBS Gieten uit Gieten. Ze gaven nog eenmaal alles wat ze in zich hadden en dat leverde een zege en de derde plek op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden