Regina Ederveen speelt op 19 juni in de Oude Kerk. Foto: PR
Regina Ederveen speelt op 19 juni in de Oude Kerk. Foto: PR (Foto: )

Lunchpauzeconcert op harp in de Oude Kerk

Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) wordt op woensdag 19 juni gegeven door Regina Ederveen (harp).

zoetermeer - Regina Ederveen zal spelen op een zeer speciale harp nl een Érard harp uit 1819. Ze heeft aan het Utrechts Conservatorium het diploma Uitvoerend Musicus harp behaald. Zij speelde in verschillende orkesten, o.a. het Radio Symphonie Orkest, het Noord-Nederlands Orkest en het Promenade Orkest. Tevens speelde zij in het theaterorkest van Hagen, Duitsland. Zij voerde daar beroemde operawerken uit van Wagner en Puccini en symfonieën van Mahler.
Ze won op het Orpheus-Concours de hoofdprijs voor de beste interpretatie van hedendaagse kamermuziek. Ook behaalde ze de tweede prijs in de categorie solisten. Zij heeft zich een jaar in Engeland georiënteerd op de Engelse harpmuziek uit de vorige eeuw. In 2009 speelde Regina in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York. Ze was als enige harpiste gekozen in het internationaal samengestelde YouTube Symphony Orkest.
Regina Ederveen ontving een beurs van het Prins Bernhard Fonds voor studie op het gebied van de keltische harp. Regina specialiseert zich in de onbekendere harpmuziek van rond 1900.
Op het programma dat ze zal spelen staan werken van o.a Hasselmans ,Boscha, Godefroid en Salvi. Aanvang van het concert is 12.45 uur.

De concerten en programma's kunnen belangstellenden ook vinden op de website van de stichting : www.concertenzoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden