Foto:

Floravontuur Benefietdiner goed voor € 47.500

Het Charity Gala Dinner Zoetermeer, dat donderdag 6 juni bij Hofstede Meerzigt is georganiseerd, heeft € 47.500 euro opgeleverd. Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer en Bert de Boer van de Activin Wine Group zijn verheugd met de blije reacties op het benefietdiner, dat dit jaar voor de verandering in een vernieuwd jasje was gestoken. Samen met Burgemeester Charlie Aptroot maakten zij aan het einde van de avond de opbrengst bekend aan Jessica Pouw en Stella Fletterman van Stichting Happy Days en aan Hilbrand Nawijn, voorzitter van de Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis.
Herrie op Tafel
Er arriveerde een gezelschap van ruim honderd gasten bij restaurant Hofstede Meerzigt, dat voor het overgrote deel bestond uit Zoetermeerse en regionale ondernemers. Tevens was het voltallige college van Burgemeester en Wethouders aanwezig. In een vernieuwde actieve programmaopzet werd de avond geopend in de zonnige tuin van de hofstede. Hier werd, na het aperitief en de introductie door directeur Ruud Steggerda van Floravontuur, rondgegaan met de eerste gerechtjes van de menukaart. Eenmaal binnen werden de aanwezigen verrast met het concept Herrie op tafel: de zwarte brigade van leerlingen van ROC Mondriaan liepen af en aan met een keur aan culinaire hoogstandjes, bedacht en bereid door topchefs Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt en Vincent Dullaart van ROC Mondriaan. Het dessert werd verzorgd door Jeroen van der Geest, chefkok van De Heeren van Soetermeer, dat ook deelnemer is aan festival Bodega Norton Culinair. Traditiegetrouw wordt immers het galadiner verzorgd door chefs die ook op dit Zoetermeerse festival stralen.
Goede doelen
De opbrengst werd met mede gerealiseerd dankzij veilingmeester en cabaretier Sjaak Bral. Hij spoorde op zijn eigen humoristische wijze de gasten in de hofstede aan tot hoge biedingen op de kavels, aangeboden door het bedrijfsleven uit de regio. De beide goede doelen die profiteren van de opbrengst zijn enorm verguld met het resultaat. Beide stichtingen kunnen het geld goed gebruiken en Jessica Pouw en Hilbrand Nawijn dankten na afloop uitbundig de initiatiefnemers en presentatrice Nicolette Krul (Omroep West) voor de inspanning die zijn geleverd om de avond tot een succes te maken.
Het diner werd muzikaal omlijst door The Triplicats en er werd afgesloten met een swingend optreden van Edsilia Rombley.
Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer is dankbaar voor de geweldige samenwerking tussen alle betrokken partners en voor de inbreng door het aanwezige bedrijfsleven. 'Zoetermeer is een prachtige ondernemende stad met het hart op de goede plaats. Iets om oprecht trots op te zijn!'
Foto's: Chris Lans

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden