beplanting vijver
beplanting vijver (Foto: PR)

Open Tuinendag Zoetermeer

Groei & Bloei, Afdeling Zoetermeer organiseert op zaterdag 15 juni de jaarlijkse Open Tuinendag van 10.00 – 15.00 uur. De volgende drie tuinen zijn op deze zaterdag opengesteld voor bezoekers.

De tuin van Esther Sijbranda,
Dorpsstraat 22, 2731AP, Benthuizen, open van 10.00 – 15.00 uur

Biologisch tuinieren heeft zo zijn uitdagingen ervaren we iedere dag. Het is planten en herplanting, kijken wat opkomt en wat voorgoed is verdwenen na de winter. Het kan wel zijn dat wij erg van Echinacea Purperea houden, maar de slakken zijn er ook dol op! Dit jaar lijken de slakken te winnen. Van Astrantia houden ze dan gelukkig weer stukken minder. Andere dingen lukken ook; twee grote oude vermoeide rabarberstruiken slaan weer goed aan nadat ze in 9 gelijke delen werden gesneden en herplant. De bollen van de oude bijzondere tulpen, de beeldschone kievietsbloem en de Allium zijn allemaal gaan bloeien - superleuk! Omdat de wekelijkse ritjes naar de kwekers in Boskoop en Weipoort behoorlijk in de papieren gingen lopen vorig jaar zijn we dit tuinjaar begonnen met een bestelling zaden bij Vreeken. Nooit gedacht dat opkweken zo leuk zou zijn. Engelengeduld vergt het ook vaak, want de zaden van de Montbretia kiemen pas na zo'n zes weken. Eenmaal uitgeplant duurt het toch best wel lang voordat de stekjes plantjes worden en soms ook niet. Kortom tuinieren blijkt een langdurig leerproces en heel veel proberen. Tuinliefhebbers, jullie zijn van harte welkom om onze inspanningen te bekijken!

De tuin van Annette Doorn,
Hebriden 64, 2721KK Zoetermeer, open van 10.00 – 15.00 uur

Zeker het bezoeken waard is de (voor)tuin aan de Hebriden in de nieuwbouwwijk Oosterheem. Het is een jonge tuin; de huizen zijn pas in 2010 opgeleverd. Bij het tuinontwerp zijn het huis en de omgeving betrokken. In de tuin is jaarrond veel te zien: wintergroen en winterbloeiend, voorjaarsbollen, kruiden, fruit, bloeiende klimmers en herfstbloeiers. Bijzonder is dat het huis geen achtertuin heeft en voor de eigenlijke tuin is. De tuin ligt vol in de zon en heeft daardoor een bijna zuidelijk karakter. Bijna alle planten staan in de volle grond, en daardoor hoeft er weinig gesproeid te worden. Kortom, neem een kijkje in deze tuin die van 10.00 – 15.00 uur voor uw bezoek open staat.

De tuin van Roelie Turkstra
Aquamarijn 31, 27196GH Zoetermeer, open van 10.00 – 15.00 uur

Een fraaie voor- en achtertuin met gevarieerde beplanting. Een tuin om je ogen goed de kost te geven. Een grote verscheidenheid aan planten die je ontdekt als je stap voor stap de tuin doorloopt. Struiken, bomen, klimplanten, bollen, vaste planten en rozen. Het is er allemaal. Hier en daar gecombineerd met kunst. Een tuin om van te genieten. U kunt de achtertuin inlopen aan de zijkant en vergeet vooral niet de voortuin te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden