Foto: Gerrit Michielsen

Museum De Voorde zoekt nieuwe vrijwilligers

ZOETERMEER | Op maandag 3 juni 2019 organiseert Museum De Voorde van 10:00 tot 12:00 uur een exclusieve vrijwilligers-informatiemarkt. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het nieuwste museum van Zoetermeer.

Museum De Voorde zoekt extra vrijwilligers! Iedereen die affiniteit heeft met kunst en cultuur en/of die graag de handen uit de mouwen steekt, is welkom. Tijdens de vrijwilligers-informatiemarkt kunnen zij zich oriënteren op de verschillende vrijwilligersfuncties die het museum te bieden heeft. Het museum werft bijvoorbeeld gastvrouwen- en heren en winkelmedewerkers. Huidige vrijwilligers van het museum en vaste medewerkers geven graag informatie over de vrijwilligersfuncties.

Rondleiding door het museum
Om 10:15 en 11:15 uur start een rondleiding. Conservator Marjonne Kube en medewerker Publiekscontacten Jorinde Beijerling vertellen over het museum en de openingstentoonstelling 'Dit zijn wij!'.

Museum De Voorde
Museum De Voorde gaat over jou en mij, hier en nu. Het is open in het Stadshart van Zoetermeer sinds april 2019. Er is al een gezellig team van - 70 gemotiveerde vrijwilligers aan de slag gegaan, dat je graag verwelkomt in hun midden.
Museum De Voorde wil mensen met elkaar verbinden. We laten zien dat we verschillen van elkaar, maar tegelijkertijd ook zoveel met elkaar delen. We dagen bezoekers uit om te reflecteren en te ervaren wie we zijn en waarom we de keuzes maken die we maken. Dat leidt tot herkenning, erkenning en meer begrip voor elkaar.

Te zien en te doen
We hebben twee prachtige tentoonstellingszalen, een open en lichte entree met een balie, caféetje en museumwinkel. Tevens verhuren we een ruimte voor evenementen met een culturele inslag, ontvangsten, lezingen en workshops. Kinderen maken bij ons op speelse en interactieve wijze kennis met kunst, geschiedenis en verschillen en overeenkomsten tussen mensen.

Kom naar de vrijwilligersinformatiemarkt!
Binnenlopen kan tussen 10:00 – 12:00 uur en de gratis rondleiding start om 10:15 en 11:15 op Zuidwaarts 2 (Randstadrail lijn 3 en lijn 4, halte Stadhuis). Koffie en thee staan klaar. Vooraf aanmelden is niet nodig. De reguliere openingstijden van het museum zijn dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur. Meer informatie: museumdevoorde.nl/te-doen/activiteiten/ of info@museumdevoorde.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden