Foto:

De Jacobsvlinder scoort met Global Goals

Zoetermeer - De kinderen van de Christelijke Basisschool De Jacobsvlinder hadden vorige week een wel heel bijzondere gast op bezoek, namelijk de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo. Karina heeft met de kinderen samen gewerkt aan een schilderij op doek van wel twee bij drie meter. De themas op het schilderij houden verband met de Global Goals 2030, waar de kinderen de afgelopen weken heel veel over geleerd hebben. Zij hebben gastlessen gevolgd over de Global Goals en over het leven in Nicaragua en het leven aldaar nagespeeld in het inleefatelier. Ook met de kunstenares spraken de kinderen dagelijks over elkaars leven en over de Global Goals. De kinderen van de Jacobsvlinder spreken allemaal wel een woordje Engels, maar daarnaast hebben de kunstenares en de kinderen elkaar ook wat woorden in het Spaans en Nederlands geleerd.

Vrijwilligers van de PiëzoCentra en van de Ambachtenwerkplaats en gastouders van de ouderkamer van de school hebben de kinderen en de school geholpen bij de uitvoering dit project.

Het schilderij heeft een mooie plaats bij het raam gekregen, zodat dit ook van buitenaf te bewonderen is.

Stichting Piëzo organiseert deze activiteiten samen met de Gemeente Zoetermeer en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN), met behulp van financiering van de Europese Unie. Gezamenlijk richten zij zich op het onder de aandacht brengen van de 17 Global Goals 2030 bij burgers, organisaties en bedrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden