Foto:

Humanitas zoekt gezinsmaatjes

Zoetermeer - Humanitas Zoetermeer start op 7 juni een cursus voor nieuwe vrijwilligers van de activiteiten Home-Start en Kind aan Huis. De cursusdagen zijn vrijdag 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli. Voor Kind aan Huis wordt in overleg nog een extra dagdeel ingepland. Alle dagdelen zijn verplicht. De cursus vindt plaats in Leidschendam van 9.30 – 12.30 uur.

Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders in hun thuissituatie om hun kinderen een goede start in het leven te geven. Daarin wordt vraaggericht gewerkt. De vrijwilliger biedt tijd en aandacht en de ouder wordt in zijn/haar kracht gezet. Dit wordt op basis van gelijkwaardigheid uitgevoerd. Het doel is dat iemand weer zelfredzaam wordt.

Met Kind aan Huis geef je het kind/de kinderen tijd en ruimte in je eigen woonomgeving. Je laat hen meedraaien in je eigen gezinsritme. Hiermee bied je de ruimte om het kind gewoon kind te laten zijn. De ouders krijgen daarmee de mogelijkheid om even op adem te komen en te zorgen dat zij het uiteindelijk weer zelf kunnen.

Humanitas vraagt van vrijwilligers dat ze opvoedervaring hebben, een positieve instelling, kunnen luisteren en minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn. Daarvoor krijg je zinvol vrijwilligerswerk binnen een fijne organisatie, training, begeleiding en onkostenvergoeding. Neem voor meer informatie contact op via 079-323 8833 of kijk www.humanitaszoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden