Foto:

Sportdagen op basisschool IKC Het Plankier

Zoetermeer - De sportdagen op woensdag 15 mei en donderdag 16 mei op basisschool IKC Het Plankier waren een groot succes! De basisschool in de wijk de Leyens had dit jaar niet één, maar twee sportdagen op het programma staan. De onderbouw mocht op woensdag lekker sportief aan de slag en de bovenbouw was donderdag aan de beurt. Van voetbal tot skateboarden en van de tennisballenloop tot judo, alles kwam aan bod. Twee enorm gezellige dagen met veel sportiviteit!

De kinderen van de groep 1 t/m 4 begonnen hun sportdag met een openingsdans op het grasveld voor de school. Nadat iedereen opgewarmd was, kon de sportdag dan echt gaan beginnen. Er stonden over het schoolplein en het grasveld wel dertien spellen uitgezet. Zo konden de kinderen aan de slag met de parachute, werd er 'kat en muis' gespeeld en speelde ze 'diamantenroof'.

De kinderen van de groep 5 t/m 8 kwamen op donderdag in actie. Er waren een aantal grote spellen uitgezet waar de kinderen in teams tegen elkaar speelden. Zo speelden zij o.a. voetbal, kickbal en trefbal. Na een actieve ochtend werd de sportdag afgesloten met een heuse prijsuitreiking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden