Foto:

Festival Klassiek Zoetermeer uitgebreid met Oosterkerk Scratch

Zoetermeer - Van dinsdag 25 juni t/m zondag 7 juli organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met CKC & partners het festival Klassiek Zoetermeer. Anderhalve week lang zijn er openbare concerten en vele activiteiten in de stad te vinden met als thema klassieke muziek. Zowel liefhebbers als ontdekkers kunnen gedurende deze periode verschillende vormen van klassieke muziek proeven. Nieuw dit jaar is de Oosterkerk Scratch, waarbij een groep zangers en zangeressen in een paar uur tijd een muziekstuk instudeert en dit dezelfde avond nog op de planken brengt.

In één avond een stuk repeteren? En dit een paar uur later laten horen aan een enthousiast publiek? Het kan! Op woensdagavond 3 juli mag iedereen met zangervaring (koor, theater, klassiek) meedoen aan de scratch in de Oosterkerk. Musicus Johan van Oeveren zal zorgen dat zangers en zangeressen samen tot grote muzikale klasse komen tijdens deze bijzondere avond. Repeteer met deze ervaren dirigent én met een grote groep mensen in twee uur tijd een gedeelte van The Young Messiah in.

THE YOUNG MESSIAH
"Unto Us a Child is Born", "Every Valley", "I know that My Redeemer Liveth" en het majestueuze "Hallelujah"; zijn allemaal geliefde titels uit The Young Messiah gearrangeerd door Tom Parker. De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk blijft onverminderd populair en spreekt nog steeds een groot publiek aan.

HET EINDCONCERT
Benieuwd naar het eindresultaat? Iedereen mag om 21:30 uur het ingestudeerde repertoire gratis komen beluisteren in de Oosterkerk bij Podium 320 aan het Oosterheemplein.

Geef je op en doe op woensdag 3 juli van 19:00 tot 21:00 uur mee aan de Oosterkerk Scratch. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.klassiekzoetermeer.com.

-

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden