Foto:

Vrijwilliger op de Huttenbouwweek

Klaver van Rooy aan het woord

Wanneer Klaver van Rooy (18 jaar) uit Bleiswijk de kamer binnenloopt heerst er meteen een positive vibe. Ze kijkt levenslustig uit de ogen en groet de aanwezigen enthousiast. Als student Social Work (MBO niv 4) loopt zij momenteel stage bij Stichting Mooi. Haar begeleider bracht haar vorig jaar in conctact met YMCA Zoetermeer, alwaar zij terecht kwam bij de eerste Huttenbouwweek van Zoetermeer. Dit jaar wordt deze week voor de 2e keer georganiseerd in de wijk Seghwaert. Ook nu doet Klaver weer mee.

Klaver: "Ik word enthousiast als ik werk met al die kinderen, ze zijn allemaal zo verschillend en uniek. Bij de huttenbouwweek doen binnen de leeftijdscategorie 8-12 jaar kinderen in alle soorten en maten mee. Tijdens het evenement krijg je als begeleider echt de kans een band met al die kinderen op te bouwen en heb je gewoon veel lol met elkaar."

De kinderen zijn opgegeven voor de week door hun ouders, via de kinderopvang en een aantal maken gebruik van de Zoetermeerpas. Zo doen er een flink aantal kinderen mee die verder niet op vakantie kunnen. "Die kinderen te zien glunderen, een knuffel van ze te krijgen, daar doe je het toch voor?", aldus Klaver.

Welke werkzaamheden doe je dan zoal als vrijwilliger? "Behalve het begeleiden van al die kids, help je mee met het bouwen van de hutten, en draag je zorg voor de gereedschappen. De kinderen zelf bouwen de hutten. Maar het is meer dan dat, hoor, in de middag worden er spellen georganiseerd en geven diverse organisaties workshops." Klaver zelf draagt bijvoorbeeld zorg over een middag met Oud-Hollandse spellen. Ze vindt het geweldig om iets te organiseren, maar het is ook goed mogelijk dat je als vrijwilliger voor de kinderen begeleid. "Je moet wel wat met kinderen hebben, want uiteraard is het soms druk en kan er wat irritatie zijn. Het is dan aan jou om de lol er weer in te krijgen met de kids. Een beetje positivisme helpt dan goed." Dat zit met Klaver wel goed, merken wij.

"Als vrijwilliger word je zelf ook begeleid. Er is elke dag een reflectie / evaluatie en er is een training en kennismakingsdag. De YMCA zorgt ervoor dat voor elke vrijwilliger een VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt aangevraagd."

Klaver geeft verder aan dat je minimaal 16 jaar moet zijn om vrijwilliger te worden bij de huttenbouwweek. Het is ook echt leuk om je samen met een vriend of vriendin op te geven als vrijwilliger. De week zelf is van 19 t/m 23 augustus is en start voor vrijwilligers op 18 augustus met een teambuilding. "Realiseer je dat je van 8-18u per dag bezig bent. Je kunt er voor kiezen om niet alle 5 de dagen, maar bijvoorbeeld 2 of 3 mee te doen", aldus Klaver. Daarbij is 2 dagen wel het minimum. "Je bent moe na de week", sluit Klaver af. "Erg moe, maar je krijgt er zoveel voor terug en maakt met een team van mensen tientallen kinderen erg gelukkig. Onderling zie je echt dat we een vriendenteam worden, en de contacten zijn eigenlijk altijd leuk. Hoe mooi is dat?"

Doe dus mee en geef je op als vrijwilliger bij de mooiste vakantieweek van Zoetermeer: De Huttenbouwweek. Meer weten? Bel met Justin, 06-53332627 of stuur hem een Whatsappje.

Direct opgeven als vrijwiliiger kan ook: https://ymcazoetermeer.nl/huttenbouw/aanmelden-vrijwilliger/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden