Foto:

Samen werken aan een uniek kindercentrum voor speciaal onderwijs

Zoetermeer - Basisschool Leo Kanner De Musketier en De Drie Ballonnen slaan de handen in één. Samen willen deze organisaties een geïntegreerd aanbod van onderwijs en kinderopvang bieden. Sinds september 2018 biedt kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen buitenschoolse opvang aan binnen Leo Kanner De Musketier, basisschool voor speciaal onderwijs. Deze samenwerking willen zij komende jaren verstevigen en verder uitbouwen tot een uniek Integraal Kindcentrum: IKC De Musketier.

Intentieovereenkomst
Op donderdag 16 mei tekenden de bestuurders van Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep en kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen de intentieovereenkomst voor verdere ontwikkeling van IKC De Musketier. In deze spreken zij de intentie uit om de komende tijd te onderzoeken hoe zij de samenwerking verder willen vormgeven. Hun gezamenlijke doel is dat kinderen met plezier naar IKC De Musketier komen, zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Eén centrale en vertrouwde plek die de kinderen zoveel mogelijk biedt wat zij nodig hebben voor een optimale ontwikkeling.

Uniek integraal kindcentrum
IKC De Musketier onderscheidt zich van andere kindcentra vanwege het aanbod voor kinderen met uiteenlopende ondersteuningsbehoefte op het gebied van onderwijs- en ontwikkeling. De komende tijd gaan Leo Kanner en De Drie Ballonnen eerst gezamenlijk hun samenwerking verder vormgeven. In de toekomst hopen zij ook andere partijen aan te haken, waaronder jeugdhulporganisaties. Hun droom is optimale ondersteuning voor ouder en kind met behulp van korte lijnen tussen alle betrokken partijen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden