Foto:

SkiClub Zoetermeer viert 15-jarig jubileum

Zoetermeer - Op 30 maart startte een speciale buitentraining vanuit buurthuis 't Anker. Na afloop kreeg het bestuur een verjaardagstaart – compleet mét kaars – aangeboden door de activiteitencommissie. Onder een luidkeels gezongen "Lang zal de SkiClub leven…" werd het jubileumjaar officieel geopend.

De activiteitencommissie gaf een verjaardagstaart aan het het bestuur (v.l.n.r.: Ger Harmes, Mila Sistermans, Aukje Molog en Bea Bouwer)

Bij de viering was een groot gedeelte van de leden aanwezig. Men liep eerst een ronde door het mooie Westerpark en werd na afloop getrakteerd op koffie en thee met prachtig versierde in buurthuis 't Anker te Meerzicht.

SkiClub Zoetermeer e.o. werd opgericht op 6 augustus 2004 en ontstond doordat de Nederlandse SkiVereniging een deel van haar activiteiten (skigym) afstootte. De groep enthousiaste skiclub-leden uit Zoetermeer, Leidschendam en Voorburg besloot als zelfstandige vereniging verder te gaan en zo ontstond SkiClub Zoetermeer e.o.

SkiClub Zoetermeer richt zich nog steeds op (winter)sporters in Zoetermeer en omstreken. Trainingen worden zowel in Zoetermeer als in Voorburg gegeven door gediplomeerde trainers.

Het 15-jarig jubileum wordt groots gevierd. Naast de speciale koffie met verjaardagstaart op 30 maart, is er op zaterdag 25 mei een jubileumvaartocht. Met de "Meervaarder" vaart men van boerderij 't Geertje naar de Vlietlanden en weer terug. Als hoogtepunt van het jubileum is er op zaterdag 6 juli een feestelijke barbecue. In het najaar volgt nog een andere activiteit om het jubileum te vieren, want naast sportiviteit is saamhorigheid en gezelligheid ook heel belangrijk bij de vereniging.

Bij SkiClub Zoetermeer kan men binnen en buiten trainingen volgen: SneeuwFit (skigym), GoFit (hardlopen) en NordicFit (nordic walking). In de winter wordt er iedere zaterdagmorgen een frisse training in het Westerpark gehouden; in de zomer wordt er op maandagavond en op zaterdagmorgen getraind. Daarnaast vindt er in de wintermaanden een gevarieerde les plaats op maandagavond aan de Steeneikzoom te Rokkeveen. Bij al deze trainingen is het mogelijk om op eigen niveau te trainen; ervaring is beslist niet vereist.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd: een sportieve afsluiting van het zomerseizoen (of het begin van het winterseizoen, net hoe je het ziet), wandelingen op locatie en gezellige/smakelijke bijeenkomsten. SkiClub Zoetermeer is ruim 100 leden groot.

Meer informatie over de SkiClub Zoetermeer e.o. staat op de website (www.skizoetermeer.nl) en op Facebook (https://www.facebook.com/SkiClubZoetermeer)

Een keertje meedoen? U bent altijd welkom voor een proeftraining. Stuurt u dan even een mail aan trainingen@skizoetermeer.nl opdat er op uw komst gerekend kan worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden