Levensgroot kunstwerk in aula van De Paulusschool' in kader van milieuproject

Zoetermeer - In de maand mei werkt De Paulusschool met de hele school aan het project 'milieu'. De interne cultuurcoördinator van De Paulusschool, tevens kunstenares, Marijke Ridderhof heeft hiervoor samen met de leerlingen en ouders van de school allerlei soorten afval ingezameld. Marijke heeft hier een levensgroot kunstwerk van gemaakt, om aandacht te vragen voor het grote probleem van de 'plastic soep' in onze oceanen. De kleurrijke schildpad bestaat uit honderden gekleurde flessendoppen. De leerlingen van De Paulusschool raken door allerhande activiteiten op een speelse manier bewust van minder afval produceren, afvalscheiding en afval opruimen in de natuur.

Het kunstwerk is in ieder geval nog te bewonderen tot en met woensdag 29 mei a.s. Dan wordt het milieuproject afgesloten met een kijkochtend voor de ouders van de school van 11.30-12.15 uur.

Hierna wil de school het werk zelf kopen met alle leerlingen... dus crowdfunden voor de 'plastic soep' zodat het mooie kunstwerk in school kan blijven! Of u mag het natuurlijk ook kopen, maar dan moet het wel meer zijn dan wat de kinderen met elkaar kunnen opbrengen. Tot nu toe is er nog maar € 25, - geboden en dat is te weinig voor zo'n gaaf object waarvan de opbrengst naar een heel goed doel gaat! Je kunt tot en met 7 juni bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden