112 Veiligheidsdag

Zoetermeer - Beleef de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten! Kom op zaterdag 18 mei naar de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij de Silverdome in het Van Tuyllpark. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Aptroot opent de dag om 10.30 uur samen met de helden van Paw Patrol. U bent hierbij van harte welkom! Na de opening starten de spectaculaire demonstraties.

Spectaculaire demonstraties

Op het demonstratieterrein geven de hulpdiensten demonstraties. Hoe werken zij samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapen gevaarlijke verdachte aan? Wat kunnen de politiepaarden betekenen in een onveilige situatie? Hoe pakt team Handhaving overlast aan? Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder politievoertuigen, brandweerwagens, ambulance en antieke brandweer- en politievoertuigen en een aantal legervoertuigen. Als het werk het toelaat, brengt de traumahelikopter een bliksembezoek en landt op een van de grasvelden naast de Silverdome.

Meet & Greet Paw Patrol

Voor kinderen is er veel te doen. De helden van Paw Patrol komen ook! Ze helpen de burgemeester bij de opening. Van 11.30 tot 14.00 uur is er een meet & greet en kunnen de kinderen met Chase en Marshall op de foto . Verder kunnen kinderen spuiten met een brandweerspuit, een wond laten schminken op hun hand of gezicht of een foto laten maken op een politie- of brandweermotor.

Programma opening 10.30 uur

Locatie: Evenemententerrein Silverdome, Van Tuyllpark

Zorg dat u er om 10.30 uur bent, de tijden zijn indicatief.

10.30 uur Burgemeester Aptroot komt aan in oude brandweerwagen onder

begeleiding van politie

10.35 uur Commandant Blusgraag ontvangt de burgemeester

10.40 uur Chase en Marshall van Paw Patrol komen aan in ouderwetse spuitwagen

10.45 uur Burgemeester geeft het startsein voor de 112 Veiligheidsdag

10.50 uur Alle hulpdienstvoertuigen luiden hun sirene

Het volledige programma van deze dag vindt u op www.zoetermeerveilig.nl. Volg ons ook op facebook via #112dagztm.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden