IKC de Waterlelie opent expositie "Jij bent ook een kunstenaar!"


Foto:

IKC de Waterlelie opent expositie "Jij bent ook een kunstenaar!"

Zoetermeer - Op IKC de Waterlelie konden leerlingen gedurende 6 weken deelnemen aan de naschoolse kunstworkshops "Jij bent ook een kunstenaar!"

Tijdens elke workshop stond een kunstenaar of oude ambacht centraal. De kinderen hebben in de stijl van Kandinsky, Rembrandt van Rijn, Andy Warhol en Keith Haring gewerkt. Er werd geëxperimenteerd met de technieken weven, gipswerk en mono print.

Elke woensdagmiddag ontstonden hierdoor fraaie kunstwerken. De leerlingen gingen enthousiast met kwasten, scharen, papier en gips aan de slag! De workshops beeldende expressie werden verzorgd door enthousiaste leerkrachten die groep 1 tot en met 4 in het creatieve proces begeleiden.

De workshops zijn afgesloten met een heuse expositie. De ouders, opa's en oma's werden uitgenodigd om naar het uitgestalde werk te kijken. Een leerling mocht het lint doorknippen en hierbij was de expositie geopend. De gemaakte kunstwerken stonden netjes uitgestald met de beschrijving van de stijl van de kunstenaar ter informatie.

IKC de Waterlelie is een gezonde school. De school vindt het belangrijk kinderen na schooltijd een rijk aanbod te bieden in de vorm van verschillende activiteiten. Uit de reacties van de kinderen en ouders kunnen we constateren dat we volgend jaar weer workshops starten.

De leerlingen kunnen na school ook deelnemen aan sportactiviteiten, technieklessen én lessen beeldende vorming.

Foto/PR: L. Galle

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden