Fotograaf alphamotions.
Fotograaf alphamotions. (Foto: )

Klassiek ontmoet rap

Zoetermeer - Omdat de teksten van dit werk worden voorgedragen op het ritme van de muziek, kan het klassieke 'Façade' worden gezien als een soort voorloper van rapmuziek. Daarom is het Ebony Ensemble voor dit project de samenwerking aangegaan met rapper Erol Cengiz, waarvan beiden onlangs een succesvol voorproefje gaven tijdens de opening van Museum De Voorde. 2 juni is Robert Coupe solist/recitant van de originele Engelse teksten samen met het ensemble en zal rapper Erol Cengiz als gast optreden met zijn eigen rap-versie van twee gedichten uit Façade.

Façade, uit 1921, is het resultaat van de hechte samenwerking tussen de Britse componist William Walton en tekstdichter Edith Sitwell. Het resultaat is een verzameling korte muzieknummers in de meest uiteenlopende stijlen: van klassiek, via 'Roaring Twenties' Dance Hall tot melancholische quasi-Blues. Zowel muziek als tekst zijn ironisch, komisch, exotisch en voortdurend intrigerend.

Het Ebony Ensemble o.l.v. dirigent Michel Havenith is Huisgezelschap van het Stadstheater en treedt regelmatig op als 'symfonieorkest in ensemblebezetting', onder meer bij het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert.

Zondag 2 juni 2019 - 15.00 uur, kleine zaal Stadstheater.
Kaartverkoop à € 23,15 (inclusief pauzedrankje) via Servicebalie Stadstheater of online: www.stadstheater.nl - 079 - 342 75 65
Info Ebony Ensemble: www.ebony-ensemble.nl

Fotograaf: Aphamotions.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden