Zoetermeer Blues Festival


Foto:

Zoetermeer Blues Festival

Zoetermeer - Beleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement. Een flinke dosis veelzijdig live entertainment op meerdere podia en bij horecagelegenheden in het centrum van Zoetermeer. De alweer 27ste editie van dit jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival!... Volgens kenners één van de betere blues-events die ons land kent!

Dit jaar staan er ruim 25 bands op het programma! Zij zullen optreden op diverse locaties rond het centrum van Zoetermeer. Op vrijdag 31 mei speelt het evenement zich in de avond af binnen meerdere horecagelegenheden in de Dorpsstraat, Leidsewallen en het Stadshart.

Op zaterdag 1 juni zal er van 13:00 tot 23:30 live entertainment te horen en te zien zijn op twee grote podia op de Markt en zijn er die avond ook nog enkele after partys tot in de late uurtjes.


Op zondag 2 juni is er van 13:00 tot 20:00 op het Nicolaasplein het Local Heroes podium in
samenwerking met drie muziekscholen uit Zoetermeer met professioneel lokaal talent.

Voor dit spektakel zijn diverse topbands uit Zoetermeer, de regio en het hele land geboekt. Daarbij is er zeker ook ruimte gemaakt voor aanstormend talent op het Nicolaasplein.
Tijdens de Pub tour (kroegentocht) op de vrijdag zal met name veel lokaal talent te zien en te horen zijn.

Op zaterdag zijn, naast de traditionele bluesbands, in deze editie ook een aantal alom bekende tribute bands opgenomen. Zo zijn er onder andere spectaculaire podium-acts te verwachten van Them Lewis Boys en de 14-koppige Blues Brothers tribute band!

Uiteraard is er bij elk podium een gezellig terras met food en drinks. Doorgaans worden er op de zondag seminars gehouden over onder andere stick- en tapguitars en is er een karikaturist aanwezig.

Én... Zoetermeer Blues Festival is gratis toegankelijk!

pub tour
Op vrijdag 31 mei speelt het evenement zich in de avond af binnen diverse horecagelegenheden in het dorpscentrum en het Stadshart, om te beginnen bij...

Café Hovestein - Dorpsstraat 182
Acoustic Maniacs * 19:00 - 22:00
Deze formatie behoort tot één van de beste coverbands uit Den Haag en staat bekend om hun aantrekkelijke repertoire met vette sound. Dit zit m vooral in de afwisseling van modern materiaal en oude klassiekers. Van akoestisch tot elektrisch, van luisterliedjes tot uptempo meezingers. Van The Eagles, Pink Floyd en Johnny Cash tot Avicii en Armin van Buuren.

Di Niente - Dorpsstraat 112-a
Painted Blues * 19:00 - 21:00
Bluesmuziek één groot tranendal?... daar kunnen zij zich niet in vinden. Er zijn zóveel stromingen en kleuren binnen de blues... Deze blues schurkt aan de soul en funk met een beetje rock. Een formatie fanatieke en ervaren muzikanten die elkaar gevonden hebben zetten een energieke set neer. Happy blues!

Brasserie Oh Die - Dorpsstraat 108
the Grandaddys * 20:30 - 22:30
Een unieke old boy band bestaande uit vier gezellige ouwe gasten uit Scheveningen en Zoetermeer. Wekelijks ontmoeten zij elkaar op een lokatie aan de haven in Scheveningen om hun repertoire up to date te houden. Daarnaast zetten ze regelmatig kroegen en feesten op zn kop met hun aanstekelijke performance. En... dat alles nog heel veelzijdig ook, want naast blues spelen zij ook Iers, rock, pop, shanti en zelfs bekende Hollandse hits. Dus alles behalve saai!

The Old Blind Mole - Dorpsstraat 100-a
the Old Fellows * 22:00 - 01:00
TOF... staat voor The Old Fellows en dat zijn het. De bandleden kennen elkaar al vele jaren, maar hebben ook los van elkaar in verschillende formaties gespeeld. TOF... staat niet alleen voor toffe gasten, maar ook voor toffe muziek, toegespitst op de jaren zestig en zeventig. Eric Clapton, The Cream, Jimi Hendrix, The Stones, maar ook Joe Bonamassa komen langs. Herkenbaar, maar zo af en toe ook met eigen bewerking.

Restaurant/café Achteraf - Dorpsstraat 97-p
the Jay Bodean Band * 22:00 - 00:00
Deze band is samengesteld rond de zanger Jay Bodean en bestaat uit zeer ervaren muzikanten die hun sporen in de blues-scene inmiddels hebben verdiend. Naast enkele covers wordt er eigen werk gespeeld waarin een mengeling van blues, jazz, country, rock n roll, soul en funk is verwerkt. Jay Bodean is al sinds 1968 serieus bezig in de muziek en heeft met vele bands opgetreden in binnen- en buitenland. Dus... een oude rot in het vak.

Café Lautrec - Leidsewallen 44
Hoochie Mama * 21:30 - 01:00
Powerblues gebaseerd op ruim 30 jaar live ervaring en geïnspireerd door muziek van legendes als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters en John Lee Hooker... dat is wat je kan verwachten van Hoochie Mama! Deze energieke mannen met strakke rifs en sounds vormen dan ook een ijzersterk team met een ongekende groove.

Queens of Hearts - Stadhuisplein 15
Robert Smith the Dynaflow * 22:00 - 01:00
Samengesteld uit veteranen uit het bluescircuit staat deze band garant voor onvervalste Chicago blues. Allereerst Robert Smith zelf, al jaren actief als zanger, gitarist en bluesharpist. Bassist Jan Markus, voor velen geen onbekende. Eduard Nijenhuis, drummer en de andere helft van The Dynaflow. Aangevuld met toetsenvirtuoos Willem van der Schoof en en 'guitar ace' Ber van Zanen. Zij nemen jullie mee naar de sfeer van de 'Southside' en zorgen voor een onvergetelijke bluesexperience.

The Old Pal - Oostwaarts 4
Mysterious Blues Bastards * 22:00 - 01:00
Vier bekende muzikanten uit de Haagse regio die reeds in de meest uiteenlopende bezettingen en combinaties hebben gespeeld. Logisch dat de blues van deze artiesten zo echt is als het maar kan. Maar wie zijn ze eigenlijk... Eén - niet de minste - zanger/ bluesgitarist, één bekende drummer die met de groten der aarde heeft gespeeld, één door de wol geverfde all-round bas-vamp en tenslotte ééntje met een flinke dosis bluesharp. Kortom, deze geheimzinnige formatie is klaar voor een vette blues-avond.

stage one markt
12:50 Opening wethouder Margreet van Driel

14:00 - 15:00 Kees Dusink Blues Band
Een band die is gevormd rondom Dutch Blues Award-winnaar Kees Dusink. Voormalig slide-gitarist en componist van The Twelve Bar Blues Band, die jarenlang tot de absolute top van de Nederlandse blues scène behoorde. De Kees Dusink Blues Band brengt je weer helemaal terug naar de elektrische blues van de jaren 50 en 60. Swingende Chicago shuffles, strakke funky Albert Collins grooves en schreeuwende slide-gitaren vormen het hart van de iedere show.

16:00 - 17:00 JJ Sharp and the Salty Dog
Deze nieuwe samenwerking van JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) The SaltyDog brengt een zeldzame mix van krachtige nummers afgewisseld met rauwe blues en rustige ballads met bekende hits van o.a. BB-King, Eric Clapton, Albert King, Allman Brothers, Boz Scaggs, maar ook eigen werk.

18:00 - 19:00 Rotschok
Een fusie tussen de bands Sugarcoated en Hot Foot Powder. No-nonsense... Met strakke das en vol gas leveren deze vier boys altijd spetterende muziek op. Zij zijn duidelijk in hun element wanneer ze blues, rockabilly, rock 'n roll, rythm 'n blues, roots- en gitaarrock op het podium laten knallen. Daarbij zijn het ook nog graag geziene gasten op de Nederlandse podia.

20:30 - 22:00 Them Lewis Boys
Wat in eerste instantie begon als een ode aan alleen Jerry Lee Lewis mondde gaandeweg uit in een eigentijds eerbetoon aan de opzwepende piano-rock uit de jaren 50, 60 en 70 van o.a. Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Little Richard en Fats Domino. Maar ook zul je hier en daar het bluesy en soulvolle piano spel van New Orleans pianisten Dr. John en Allen Toussaint of de stampende roots boogie van Pinetop Perkins, Professor Longhair en Rob Hoeke kunnen gaan horen... Beleef dit mega-spektakel vol rock 'n' roll, blues, roots en boogie!

stage two markt

13:00 - 14:00
Freek Volkers Blues Band
Als singer/songwriter heeft Freek Volkers veel ervaring en heeft hij gespeeld voor meerdere radio en tv-stations. Naast de blues schrijft hij in vrijwel alle stijlen van jazz tot filmmuziek en van Nederpop tot hard-rock. In 2016 besluit hij een bluesband te beginnen samen met zijn broer Eddie Volkers. Hij neemt in 2018 het album As blue as it gets op, die in de blueswereld nog steeds zeer goed wordt ontvangen.

17:00 - 18:00 John the Revelator
We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Achter de slide, de jank, de beat en the voice gingen vijf jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten. Ze wonnen prijzen, waren op TV en bij gebrek aan andere zenders zag het hele land ze. Dat was toen. Nu, een onvoorstelbare 50 jaar, vele optredens in binnen-en buitenland, een eigen studio en 15 albums later, staat John the Revelator nog steeds als een huis. De band verheugt zich nu ook te zijn uitgenodigd voor het Zoetermeer Blues Festival. Zij beloven het publiek een spetterende bluesshow!

19:00 - 20:30 Robbert Fossen Band
The Robbert Fossen Band heeft diverse bezettingen gekend. Stijl en repertoire zijn veelal gebaseerd op de traditionele Chicago Blues, maar deze formatie zoekt tegenwoordig veel meer de breedte op en laat in hun nummers ook extra soul- en gospel-invloeden horen. De Robbert Fossen Band heeft eind 2017 hun nieuwe CD 'Get off on it' uitgebracht. Op deze editie van Zoetermeer Blues Festival zal Robbert Fossen met zijn band het publiek meenemen op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.

22:00 - 23:30
the Blues Brothers tribute band
the Blues Brothers tribute Band staat garant voor een avondje muzikaal entertainment van de bovenste plank! In 2007 ontving de band de prijs voor beste coverband van Nederland. Deze band vertolkt vele muzikale stijlen met verve. Of het nu blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland of bossa nova is, het staat als een huis. Het repertoire van de originele Blues Brothers is smaakvol en respectvol uitgebreid met bekende en onbekende parels uit de muziekgeschiedenis. Denk aan nummers als Hold on Im coming, Polk salad Annie, Wooly Bully en Walking the dog. Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze westerse muzikale beschaving. Een show van deze band, inclusief vijfkoppig blazersensemble, is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie... A hotblooded rhythm soulreview!

Na afloop van het podiumprogramma op de Markt bieden de volgende horecagelegenheden in het dorpscentrum en het Stadshart nog een gezellige after party......

Bruut - Stadhuisplein 23
Fossen-van Zanen the Dynaflow * 23:00 - 02:00
Zeker geen onbekenden uit het circuit!.. Zij staan garant voor onvervalste Chicago blues... Robbert Fossen, Jan Markus, Eduard Nijenhuis en Ber van Zanen nemen je mee op een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug. Deze vier doorgewinterde bluestoppers staan garant voor n vette nacht!

Café Lautrec Leidsewallen 44
Crazy Mama the Bootz * 23:00 - 02:00
De rauwe maar warme stem van leadzangeres Crazy Mama Bianca brengt het publiek in extase! Haar voorkomen is meteen zichtbaar en als ze haar stemgeluid inzet dan is ze ook echt aanwezig! Met een breed repertoire bestaande uit rock, funk, jazz, soul en blues spelen zij tijdens de after party in Café Lautrec!

The Old Blind Mole - Dorpsstraat 100a
The Old Fellows * 23:00 - 02:00
Als je ze hebt gemist tijdens de pub tour (zie pagina 7) of ze nog eens wilt beleven, geven ze in deze oudste en gezelligste blues-kelder van Zoetermeer nog één flinke toegift!

Zondag 2 juni Nicolaasplein

Drie Zoetermeerse muziekscholen zullen zondag 2 juni in wisselende samenstellingen gevarieerde optredens verzorgen op het local heroes podium Nicolaasplein. Dit aangevuld met seminars, demos en lokale muzikanten van gevestigde orde.

Saucy Leaves (13:00 - 13:30)
Saucy Leaves, bestaande uit Zerahya (zang), Edwin (gitaar), Falko (gitaar), Arjen (bas) en Matthijs (drums) is een pop/ rock/blues band die een aantal jaar geleden is ontstaan op het CKC in Zoetermeer. Ze hebben een gevarieerd repertoire met nummers van o.a. Kaleo, the Bluesbones, the Black Keys, Barret Strong en af en toe een zelfgeschreven nummer.
Dit jaar staan ze voor de tweede keer op het Blues Festival waar ze met hun set, bestaande uit oude en nieuwe bluesnummers, voor ieder wat wils hebben.

Overruled (13:30 - 14:00)
Een enthousiaste en energieke pop-rockband uit Zoetermeer. De band is ontstaan in CKC partners waar zij nog steeds wekelijks repeteren. Sinds september 2017 is de band versterkt met de nieuwe zangeres, Kristien Kooter. Verder bestaat de band uit Falko Hage (gitaar), Marijn Hage (gitaar), Arjen Schuurman Hess (bas) en Kirsten de Vree (drums). Overruled speelt een combinatie van bekende pop- en rocknummers in een ander jasje met een vleugje blues.

Lazy Saturday (14:20 - 14:50)
Lazy Saturday is een jonge band die bestaat uit leerlingen van Guitarmate Muziekschool die bandcoaching sessies volgen. Inmiddels hebben zij op diverse locaties en evenementen, waaronder J.J.s Blues roots festival in 2018, gespeeld. Door hun verschillende leeftijden en muzieksmaken weten ze altijd wel een verassende setlijst samenstelling te laten horen. De Blues hoort daar ook bij. Ze vinden het leuk om op het podium te staan en hun energie over te brengen op het publiek.

Moondays (14:50 - 15:20)
Een gelegenheidsband is Moondays al lang niet meer te noemen. Want deze verzameling leerlingen van muziekschool Guitarmate maakt inmiddels alweer een redelijke tijd samen muziek. Iedere maandagavond (vandaar de naam) wordt er onder de bezielende leiding van Johan Nühn, eigenaar van Guitarmate, samen gewerkt aan het muzikale repertoire. Met veel plezier en enthousiasme wordt er gestudeerd op nummers als Dreams, Fire, Youre So Vain en Black Velvet. Dit zelfde enthousiasme zal zeker op het podium terug te zien zijn want lang niet alles gaat perfect maar het plezier van het samen muziek maken maakt heel veel goed.

Off Damn Blues (15:40 - 16:10)
Een coverband die elkaar heeft ontmoet tijdens muziekles bij MusicSoulHouse. Niet alleen muzikaal zijn ze op elkaar ingespeeld ook zijn het echte vrienden geworden. De band bestaat uit Jeffrey (zang gitaar), Aad (drums) en Patrick (bas). Ze worden gecoached door Zoetermeers blues icoon Ber van Zanen.

MusicSoulHouse band (16:10 - 16:40)
Deze band bestaat uit ervaren muziekdocenten en aanstormend jong talent, Marije op zang, Aart, Dylan en Djayben op gitaar en Eva op drums. Zij zullen het publiek op bekende blues- en rocknummers trakteren.

16:40 - 17:40 Ron Baggerman
Ron Baggerman is één van de pioniers op het gebied van de Tapguitar. Oorspronkelijk begonnen op de Chapman Stick in 1982, speelt nu ook aanverwante instrumenten zoals de Ziggy tapguitar en de Kelstone. De Stick en Ziggy worden bespeeld door middel van 2-handig tappen. Volgens Emmet Chapman, de uitvinder van de Stick is Ron één van de beste spelers. Ron treedt over de hele wereld op en geeft hij les op talloze Stick- tapguitarseminars. Ron zal deze dag een workshop tapguitar geven samen met André Pelat uit Frankrijk.

17:40 - 18:40 Blues Beyond
De professionele muzikanten van Blues Beyond zijn samengekomen na meerdere gelegenheidsoptredens. De bandnaam is gekozen vanwege een voorliefde voor de blues, maar er is Beyond aan toegevoegd omdat er vele uitstapjes mogelijk zijn naar andere muziekgenres. Blues Beyond neemt je mee langs verschillende bluesstijlen door de jaren heen in hun herkenbare eigen sound!

19:00 - 20:00 Groovetakers
Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis... Groovetakers! Vier door de wol geverfde Zoetermeerse muzikanten brengen als hekkensluiter van Zoetermeer Blues Festival een vette supermix van down-to-earth Chicago - Texas blues, foot stomping rhythm blues en hip shaking rock 'n' roll.


www.zoetermeer-blues.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden