Foto:

Orgelconcert oude kerk

Zoetermeer - Donderdagavond 23 mei a.s zal er een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong (vaste organist van de Oude Kerk). Op het programma staan werken van o.a J.S Bach (Preludium en fuga in a.kl.terts BWV 543,A.Ritter (sonate no 2), P.Fauchet (Choral) en de Jong.

Ronald de Jong (1956)kreeg zijn eerste orgellessen op 16 jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor de studie hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar hij in 1983 het U.M diploma behaalde met het predicaat"zeer goed" Zijn docenten waren daar Rienk Jiskoot en Wim van Beek. Later heeft hij het diploma Kerkelijk orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (cijfer 9 voor begeleiden en improvisatie). Tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij benoemd tot organist van de Geref Pax-Christikerk in Den Haag. In 1988 werd hij organist van de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn.

Sinds 1991 is Ronald de Jong als cantor-organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer alwaar hij ook de muzikale leiding heeft over de cantorij. Tevens is hij dirigent van het "Projektkoor Oude Kerk" waarmee hij meewerkt aan Evensongs en Cantatediensten Naast een prive lespraktijk op het orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer is hij als docent(orgel,klavecimbel en theorie) verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer. Hij concerteert veelvuldig in Nederland en het buitenland (o.a Amerika, Schotland , Slowakije en Italie) en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Van zijn spel zijn 7 CD,s verschenen waarop hij speelt en improviseert.

Ronald de Jong is muzikaal adviseur van "Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer" Daarnaast is hij componist en is hij ook aktief als beeldend kunstenaar en heeft hij regelmatig exposities van zijn abstracte en figuratieve werk. In 2014 heeft hij de publieksprijs Kunst en Cultuur van de gemeente Zoetermeer ontvangen wegens zijn verdienste voor de jarenlange organisatie van de lunch en orgelconcerten in de Oude Kerk van Zoetermeer. Zie www.ronalddejong.com en www.rdejong.exto.nl

De kerkzaal is open vanaf 19:30 uur. Er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar. Voorafgaand aan het concert wordt een toelichting op het programma gegeven. Toegangsprijzen:
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7
korting voor SCOKZ donateurs
kaartverkoop bij de entree

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden