Foto:

Stem om behoud van erfgoed te steunen

Zoetermeer - Zaterdag 18 mei a.s vindt de Oldtimerdag in de Dorpsstraat in Zoetermeer plaats. Het gaat hier om roerend historisch erfgoed uit Zoetermeer of daarbuiten.

Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) zet op Dorpsstraat 132 zijn deuren open om u tussen al dat rijdende moois op wielen ook even een blik te gunnen op het onroerende moois dat Zoetermeer kent. Zo loopt u tevens in de Dorpsstraat dat een beschermd stadsgezicht is, met de kerken en panden van cultuur-historische waarde.

Wie wordt de winnaar van de Jan-van-der-Spek-prijs?

Elke twee jaar bepaalt het HGOS wie of welke organisatie winnaar is van de Jan van der Spekprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen om cultuur-historisch erfgoed in Zoetermeer te behouden, te renoveren of te herbouwen.

De genomineerden zijn:

Pand en interieur Dorpsstraat 95

Opnieuw ingerichte R.K. begraafplaats achter de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24

Hoeve Ottelinenburch, Voorweg 163

Stemmen

Het HGOS wil graag weten welk opgeknapt pand of locatie uw voorkeur heeft. Op een stembiljet met fotootjes van de panden (van hoe het was en hoe het nu is) kunt u uw voorkeur aangeven. Het HGOS neemt in Dorpsstraat 132 graag uw stem in ontvangst.

De uitslag van de stemming zal het HGOS betrekken bij de uiteindelijke keuze van de winnaar. De prijs bestaat uit een toepasselijk kunstvoorwerp. De winnaar zal via de plaatselijke media bekend worden gemaakt.

Heeft u vragen of suggesties, dan kunt u die sturen aan info@oudsoetermeer.nl

En u bent ook welkom in ons prachtige pand aan de Dorpsstraat 132 waar veel informatie, kaarten en foto's beschikbaar zijn over de geschiedenis van Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden