BSC'68 neemt verder afstand van de laatste plaats

Zoetermeer - Onder prima omstandigheden werd om half drie afgetrapt voor de vooral voor BSC bijzonder belangrijke wedstrijd. Voor de gastheren uit Pijnacker stond louter prestige op het spel terwijl er voor de gasten uit Benthuizen de laatste strohalm voor het grijpen lag. De eerste kans is toch voor DSVP. De mee opgekomen stopper Edo van Rheenen is al na een paar minuten dicht bij de openingstreffer. Zijn schot gaat gelukkig voor BSC in het zijnet. Aan de andere kant wordt Mitchell Davids diep gestuurd maar keeper Orlando van Diepen is net iets eerder bij de bal. Een corner levert opnieuw een kans op voor BSC. De door Lody Dijkhuizen genomen hoekschop bereikt Lennart van den Berg die teruglegt op Manuel Goossens. De jonge verdediger mikt deze bal net langs de verkeerde kant van de paal. DSVP is opnieuw gevaarlijk als het weer de centrale verdediger van Rheenen is die van grote afstand een schot kan lossen. Michael Verhoef had goed zicht op de situatie en pakte de bal moeiteloos uit de lucht. De wedstrijd ging qua kansen redelijk gelijk op maar het is BSC dat na een half uur de score opent. Via een prima combinatie over de rechterkant met Mitchel van der Linden en Branko Sandifort komt de bal bij de diep sprintende Kenneth de Jong en die geeft iedereen het nakijken. Alleen voor de keeper blijft hij ijzig kalm en met een bekeken schot in de verre hoek verschalkt hij keeper van Diepen: 1-0. Vlak voor de rust verdubbelt BSC bijna de score maar de kopbal van Branko Sandifort na een voorzet van Lennart van den Berg gaat rakelings naast.

Na de thee bijt DSVP wat meer van zich af. Zowel Rodi Nobbe als Edo van Rheenen kunnen aanleggen voor een schot maar beide keren is Michael Verhoef meester over de situatie. Ook als scheidsrechter Jager een buitenspelgeval door laat gaan is de betrouwbare sluitpost van BSC attent en werpt zich voor een aanstormende aanvaller op de bal. Na een kwartier luwt de druk van DSVP en is het weer de beurt aan de gasten. Een ouderwetse scrimmage brengt achtereenvolgens Lennart van den Berg, Branko Sandifort en Mitchell Davids in scoringspositie maar alle drie de pogingen gaan verloren. Even later, we zijn inmiddels 70 minuten onderweg, komt dan toch de 0-2. Een ingooi van Lody Dijkhuizen bereikt Mitchell Davids, die geeft laag voor op Branko Sandifort die handig over de bal stapt om zo Lennart van den Berg vrij voor de keeper te zetten. Van den Berg maakt geen fout en onberispelijk verdwijnt de bal in de uiterste hoek. Branko Sandifort krijgt even later nog de kans op een derde BSC treffer maar zijn schot, na een combinatie met Mitchell Davids, is te slap om keeper van Diepen in problemen te brengen. In plaats van 0-3 is het al gauw 1-2. Een snelle uitval over de rechterkant bereikt invaller Joey van Wijk en die weet de bal in het doel te frommelen. Nog tien minuten te spelen en DSVP zet nog maar eens aan. In de laatste vijf minuten zijn er minstens even zo veel corners voor DSVP maar op hun tandvlees slepen onze jongens de overwinning over de streep. Doordat NSV'46 verloor is het gat met de laatste plaats vier punten en er gloort zelfs nog een beetje hoop op rechtstreekse handhaving.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd (aanvang 14.30 uur) tegen kampioen van Nispen. Bij een overwinning kunnen er nog rare dingen gebeuren dus ik zou zeggen: MAAK HET MEE!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden