Foto: Wilco Pot

Wandeling en vaartocht met Gilde

Zoetermeer - Gilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op zaterdagochtend 18 mei a.s. een stadswandeling door de "boterstraat van Zoetermeer. De wandeling begint vanaf 't Nieuwe Huis in de Dorpsstraat 132, met een korte uitleg. Verzamelen vanaf 9:30 uur, vertrek om 10:00 uur. De gids wijst u tijdens de wandeling op de vele huizen die gebouwd werden voor de boterboeren. Tussendoor wordt aandacht geschonken voor enkele rijksmonumenten in deze straat. Na het verhaal over Nutricia, gaan we weer terug. U kunt zich aanmelden via telefoon 06-53103860 of 06-53395264, of u kunt een mail sturen naar: stadsgidsenzoetermeer@gmail.com Deze route is ook geschikt voor gebruikers van een (elektrische) rolstoel of scootmobiel.

Op woensdagochtend 22 mei a.s. organiseren wij de polder-/molenfietstocht. De route van deze fietstocht gaat richting de Meerpolder en naar Stompwijk. Langs dijk en wetering van de Meerpolder naar de afgeknotte watermolens. Koffiestop. Verder naar de afgeknotte molens van de Palensteinse polder. Naar keuze van de deelnemers korte- of lange route terug.
We vertrekken om 10:00 uur, vanuit Dorpsstraat 132. U kunt zich een half uur vóór vertrek ter plaatse aanmelden bij de gids. Vooraf reserveren is dus niet verplicht, wel aanbevolen.

De kosten voor deze wandeling en fietstocht zijn € 5,00 per persoon, betalen bij de gids, inclusief een kopje koffie/thee na afloop van de wandeling. U kunt zich aanmelden via de website https://gildezoetermeer.nl De volgende activiteit is de Weipoort vaartocht op zaterdag 25 mei a.s. om 9:45 uur.

Meer berichten