Op zaterdagmiddag 18 mei tussen 12:00 en 16:00 staat het hek van Buurttuin Zoete Aarde wagenwijd open. Ontmoet LVR Breweries Loek Eerhart en Viresh Bachoe en organisator Urban Hippie Deborah Mosselman.
Op zaterdagmiddag 18 mei tussen 12:00 en 16:00 staat het hek van Buurttuin Zoete Aarde wagenwijd open. Ontmoet LVR Breweries Loek Eerhart en Viresh Bachoe en organisator Urban Hippie Deborah Mosselman. (Foto: )

Bloesem-editie Urban Hippie Markt in Buurttuin Zoete Aarde

Simone Langeveld

Voor het derde jaar achtereen is er de enige echte Urban Hippie Markt in Zoetermeer te vinden aan de Broekwegzijde 195 in de voormalige wijktuinlocatie Broekweg: Buurttuin Zoete Aarde. Het gaat om een lente-editie. Straks op 28 september zal weer een oogst-editie plaatsvinden. Kom vooral een kijkje nemen op zaterdagmiddag 18 mei en vergeet niet de portemonnee met contanten mee te nemen want er is een geweldige variatie aan standhouders voor het perfecte en unieke cadeau.

Zoetermeer - Deborah Schipper heeft het allemaal bedacht en ze kreeg hier een paar jaar terug alle ruimte voor in Buurttuin Zoete Aarde. Zelf schrijft zij hierover op de Urban Hippie Markt Facebook-pagina: " Voor mij is de Urban Hippie, de Hippie van nu. De stadse bewust levende volwassen geworden YUP, het jonge is er vanaf, gezinnen zijn gestart, voorliefde voor het stadse maar ook het groene leven. Samen delen en genieten met generaties. Wetend waar de producten, die je koopt, vandaan komen. Bewuste keuzes maken om je voetafdruk te verkleinen. De Urban Hippie Markt is geboren uit gemis, gemis van een laagdrempelige markt waar bewuste productaanbieders, creatievelingen, en levensgenieters hun geliefde waar aan bewuste consumenten kunnen promoten en verkopen. ... Dit alles op een unieke Urban Hippe plek: Buurttuin Zoete Aarde." Deborah groeide bijna naast de wijktuin aan de Broekwegzijde op. "Hier ligt mijn jeugd, ik heb hier zo fijn gespeeld met mijn beste vriendinnetje en ja ook een schooltuintje gehad." De variatie aan kramen deze editie is weer groter vertelt een enthousiaste Zoetermeerse. "Ik heb veel aanbieders moeten teleurstellen. Maar wat een gaaf aanbod is er nu voor zaterdag 18 mei en er komt een volgende editie in september en zodra deze markt geweest is, gaat de inschrijving via de Facebook Urban Hippie Markt weer open!" Er zullen meer dan veertig kramen zijn gevuld, een zestal tafels, en er zijn diverse workshops en mooie livemuziek van Blue Mondays (Irish Folk) en het kleurrijke Katakat. In de buurttuin zijn twee mannen van de drie van LVR Breweries. Loek, Viresh en Rodin zijn met passie bier aan het brouwen. Dit bier kan op 18 mei worden geproefd. Het is een geweldige joint-venture. In Zoete Aarde wordt dit jaar hop geteeld door hobby-brouwer Mathijs Kolpa dat aan het eind van dit jaar gebruikt kan worden in nieuwe special edities van LVR Breweries-bier.

Wat je kunt verwachten is nog het best te zien op de Facebookpagina van de Urban Hippie Markt. De UHM met: keramiek, macarons, koekenbakkerij, kinderkleding, speelgoed, vilt, LVR Breweries met speciaal bier, sjaals, sieraden, slingers, Ibizastijl, allergeenvrije zeep...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden