Portret Hélène Ouwerkerk
Portret Hélène Ouwerkerk (Foto: Chris Lans)

#doeslief

Deze week hebben we in het Streekblad een interview met Manja Wunderink. De Zoetermeerse ondernemer sluit zich aan bij de Sire-campagna #doeslief en wil graag een positieve beweging op gang brengen. De realiteit vooral op social media is dat mensen elkaar genadeloos afmaken en ongezouten kritiek geven op alles en iedereen.

Het is een onderwerp dat mij aanspreekt. Ik erger me ook al jaren aan dat gescheld op social media. Neem het koningshuis. Ik ben echt geen die hard oranjeklant maar die kritiek na elke koningsdag en met name op Amaliá gaat volgens mij echt te ver. Wat zijn dat voor volwassenen die het nodig vinden om op twitter te scanderen dat het jonge meisje te dik is of lelijke jurken draagt? Waarom moet je áls het al denkt die mening het web opgooien?. Ik vraag mij dan af hoe die mensen er zelf uitzien. Maar dát zie je niet want meestal hebben dit soort figuren rare profielfoto's. Een paar jaar geleden deden mijn man en ik mee aan het tv-programma Droomhuis Gezocht. We werden door de redactie aangeraden om vooral niet op twitter te kijken. Want of je nu dik, dun, lang, klein bent, veel praat of weinig zegt, stemmige kleding draagt of juist uitbundige kleuren, op alles hebben de twitteraars commentaar. Presentator Sybrand Niessen mengde zich in het gesprek. Ook hij krijgt bij iedere uitzending genadeloos van langs en had om die reden geen account.

Ik sluit mij hierbij dan ook bij Manja Wunderink aan om vooral wat liever voor elkaar te zijn. Het leven is toch veel gezelliger als we het een beetje leuk met elkaar hebben? Nu zeg ik echt niet dat we nergens meer kritiek op mogen hebben. Integendeel. In deze column schrijf ik immers ook niet alleen maar over leuke en positieve zaken. Maar laten we vooral hoofd- en bijzaken scheiden. En op twitter en Facebook losgaan op bankjes die op het Stadhuisplein zijn geplaatst, is naar mijn idee toch echt een bijzaak. Eerlijk gezegd denk ik dat de eerste bank die iedereen prachtig vindt nog moet worden uitgevonden. En tot die tijd #doeslief.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden