Foto: Richard Jetten

Zet je moeder in het zonnetje in familiemuseum De Voorde

Zoetermeer - Op zondag 12 mei is het Moederdag. Neem op deze bijzondere dag je moeder of oma mee naar het museum en betaal maar één entreekaartje voor jullie tweeën. Iedereen is op 12 mei van harte welkom, maar moeders krijgen een speciale behandeling. Op het 'Moederplein' in het museum is er van alles te doen. Schrijfster Jannie van Maldegem zorgt bijvoorbeeld voor een persoonlijke verrassing voor oma's en moeders en bij de beautytafel geven kinderen hun moeder een nagel-makeover.

In Museum De Voorde ontdek je in de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' wat generaties met elkaar verbindt. Moeders (en oma's) leren hun kinderen (en kleinkinderen) op een andere manier kennen en andersom. Het Museumplein wordt die dag omgetoverd tot 'Moederplein'. Hier kunnen moeders zich in de watten laten leggen en ontdekken wat voor type moeder ze zijn. Schrijfster Jannie van Maldegem zorgt voor een persoonlijke verrassing in de vorm van een naamdicht. Daarin beschrijft zij wat jou als moeder zo bijzonder maakt. De 'M' voor 'mooie vrouw', de 'A' voor artistiek. Wat zeggen de letters van jouw naam over jou? Kinderen versieren speciale lijstjes voor de naamdichten, zodat het kleinood mooi gedecoreerd mee naar huis kan. Op de beautytafel maken kinderen (en vaders!) de nagels van hun moeder of oma nog mooier. Spiritueel paars, chique zwart, zelfverzekerd rood of loyaal blauw? Kies, beken kleur en ontdek wat je keuze over je zegt.

Naast de speciale Moederdag-activiteiten, is er in de tentoonstelling 'Dit zijn wij!' de Generatiequiz voor volwassenen – leuk om samen te spelen, bijvoorbeeld voor volwassen dochters en moeders – en de Kinderroute voor kinderen. Boven zijn de interactieve tentoonstelling '… en wie ben jij' met escaperoom en '#heerlijkgenieten' van fotograaf des vaderlands Jan Dirk van der Burg te zien. Moe geworden? Kom bij met een kopje koffie in het museumcafé met vlakbij de kinderhoek 'Kleur je wereld' (2).

Voorde moeders: 12 mei 2019
Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur, activiteiten: 12:00 – 16:30 uur
Entree: Moeders gratis bij de aankoop van één regulier entreebewijs voor volwassenen á €8,50, kinderen t/m 12 jaar gratis, Museumkaart gratis
Adres: Zuidwaarts 2, Zoetermeer
Informatie: www.museumdevoorde.nl; info@museumdevoorde.nl, tel. 079-3164735

Meer berichten