Bevrijdingsfestival Zoetermeer - Wat is er allemaal te doen?

Zoetermeer - Op zondag 5 mei is de Markt in Zoetermeer weer het jaarlijkse middelpunt voor het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Bewoners en bezoekers van de stad komen in groten getale samen op de Markt om met elkaar de vrijheid te vieren. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en optredens voor jong en oud. Vier 12 uur de vrijheid mee tijdens een gevarieerd podiumprogramma met o.a. Monique Smit, Handsome Poets, Wulf, Lil Kleine, Coen Sander en DI-RECT.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met Yentl en de Boer

Om 12.00 uur neemt burgemeester Aptroot het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam van ARV Ilion s nachts vanuit Wageningen naar Zoetermeer is gebracht. De Marinierskapel der Koninklijke Marine opent dit jaar het Bevrijdingsfestival Zoetermeer met een prachtig Bevrijdingsconcert op het grote podium op de Markt. Het is een uniek concert, want het wereldberoemde muziekgezelschap heeft samen met het muzikaal-absurdistisch duo Yentl en de Boer een bijzonder en spectaculair programma samengesteld. De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht en is een goede bekende van Floravontuur Promotie Zoetermeer, organisator van het Bevrijdingsfestival. Dit gecombineerde optreden op het bevrijdingspodium, midden in het centrum van Zoetermeer, is een unieke gelegenheid die je als liefhebber zeker niet voorbij mag laten gaan.

Een knallend middagprogramma

Na het optreden van de Marinierskapel met Yentl en de Boer staan verschillende lokale en professionele artiesten op het podium. Voor de allerkleinste bezoekers zal Monique Smit om 14.00 uur optreden met haar 2 Kleine Kleutertjes repertoire. Ook de landelijk populaire band Handsome Poets zal in de middag om 15.15 uur op het podium staan. Op het Open Podium zullen DJ-Jero en de bands Ava Nova, Rascal en Heights Meditation zorgen voor een spetterend optreden in de middag.

Vrijheid vieren tijdens het avondfestival

Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is zeer verheugd met de line-up van het Bevrijdingsfestival dit jaar. De artiesten die tijdens het avondfestival optreden zijn Wulf, Lil Kleine, djs Coen Sander en als afsluiter staat de Haagse band DI-RECT op het podium. Tijdens elke pauze vindt op het centrale FOH-podium een optreden plaats van PlusSupportAct. De feestgangers hoeven zich geen moment te vervelen. Het avondprogramma begint om 18:40 uur en duurt tot middernacht. De toegang is de hele dag gratis.

Overige activiteiten

Er is veel te beleven op zondag 5 mei, zowel op het Marktplein als op andere locaties in Zoetermeer. Op het Marktplein kunnen kinderen zich creatief uitleven met het maken van krijttekeningen of een mooie schildering op doeken. Of laat het kind in je los en duik de arena van ApenkooiGym in! Maar ook elders in Zoetermeer worden leuke activiteiten georganiseerd: de Buurttuin de Zoete Aarde swingt tijdens het bevrijdingsfeest, maar je kunt ook mee met de bevrijdingsvaart (let op: deze is op zaterdag 4 mei) met verhalenverteller Laurens de Groot of naar de filmvoorstelling Bankier van het Verzet van Filmhuis Cameo.

Bereikbaarheid Markt

Tijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo Ro. De toegang bij Bo Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten. Bij de toegangspoorten wordt gevisiteerd.

Aparte toegang rolstoelgebruikers en gebruikers scootmobiel

Gebruikers van een rolstoel en/of scootmobiel die gebruik willen maken van het speciale vlak voor het podium, kunnen zich, onder begeleiding van één persoon, melden bij de twee toegangspoorten of via de nooduitgang aan de Londenstraat waar zij zich kunnen melden bij de beveiliging.

Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het totale programma op www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.nl.

Meer berichten