Mamacafé Zoetermeer over baby- en kindergebaren

Zoetermeer - Er komt weer een gezellige editie van Mamacafé Zoetermeer aan! Elke eerste dinsdag van de maand, van 9.30u tot 11.30u kunnen (aanstaande) moeders met hun kinderen gezellig aansluiten in lunchcafé de Zoetelaar, voor een gezellig praatje, een luisterend oor, om er even uit te zijn of voor hulp en adviezen.Op dinsdag 7 mei is het thema Gebarenstem.
Chantal Molmans-Adriaans is docent Baby- en Kindergebaren en opgeleid door Gebarenstem Nederland om training en cursussen te geven over de Baby- en Kindergebaren methode.
Ze vertelt: 'Door zelf gebaren te gebruiken met mijn tweeling, kan ik de cursussen ook met overtuiging geven. Omdat ik weet dat het werkt. Dit was ook mijn drijfveer dat ik de opleiding ben gaan doen en nu deze cursussen geef'.

Met de Baby- en Kindergebarenmethode geef je een kind een stem in handen, het overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het kind. Tijdens de ochtend in het MamaCafé Zoetermeerzal Chantal kort iets vertellen over hoe je Baby- en Kindergebaren kan gebruiken en ze wil met jullie Gebarenpret gaan doen. Dat is voorlezen, liedjes zingen en eventueel spelletjes doen met gebaren met de mama's en hun kindjes.
Het thema zal 'Mama' zijn, omdat het bijna moederdag is!

Ook komende editie is er een lactatiekundige aanwezig voor vragen en advies bij borst- of flesvoeding en voor vragen over ergonomisch dragen kun je terecht bij draagconsulentes Maaike en Suzanne.

Toegang is gratis, consumptie verplicht.

www.mamacafezoetermeer.nl

www.facebook.com/mamacafezoetermeer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden