Films bij Cameo

Zoetermeer - Filmhuis Cameo Zoetermeer presenteert:

Zondag 5 mei om 13.30 uur: Bankier van het verzet

Tijdens de Duitse bezetting is bankier Walraven Van Hall de geheime geldschieter van het verzet. Maar omdat er niet genoeg is, moet hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis plegen. De bankfraude was uiterst risicovol. De bankdirecteur was namelijk niemand anders dan Meinoud Rost van Tonningen, de meest beruchte Nederlandse NSB'er.

Cameo draait deze film in samenwerking met Floravontuur Promotie Zoetermeer ter gelegenheid van het Bevrijdingsfestival. Deze voorstelling is gratis. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de servicebalie van het Stadstheater.

Dinsdag 7 mei om 15.00 uur en om 20.00 uur: Werk ohne autor

Kurt groeit op in Duitsland tijdens WOII. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de WOII speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

U vindt Filmhuis Cameo in de kleine zaal van het Stadstheater. Info over tickets en prijzen op www.filmhuiscameo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden