Inschrijven eerste jeu-de-boulestoernooi Zoetermeer

Zoetermeer - Een nieuw recreatief sport-evenement in Zoetermeer. Op de eerste zomervakantiedag, zaterdag 20 juli 2019, tussen 12:00 en 20:00, wordt het allereerste open jeu-de-boulestoernooi voor recreanten gehouden op de reeds aanwezige jeu-de-boulesbaan op het Dobbe-eiland in het stadscentrum van Zoetermeer. Het culturele festival Evento Mediterráneo zal dan ook gelijktijdig op dit eiland plaatsvinden... de perfecte aanvulling qua sfeer.

Het geluid van staal op staal, een heerlijk zonnetje en extra gezelligheid door het aanwezige mediterraanse festival maken het Zoetermeerse eiland even Frankrijk in het klein. Op campings is de jeu-de-boulesbaan een echte ontmoetingsplek, dit wil de organisatie ook in Zoetermeer creëren.

Jeu de boules, een van origine Frans spel, lijkt steeds populairder te worden bij jong en oud. Een balletje gooien, een drankje drinken en een hapje eten, jeu de boules kan het nieuwe uitje worden. ofwel... een laagdrempelig spel dat iedereen kan spelen. De grote ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje gooien, dat hoef je niet drie keer uit te leggen. Het toernooi wordt gespeeld met teams die bestaan uit drie spelers (triplet) (boven de 16 jaar). Er wordt gespeeld met een directe eliminatie ...een afvalsysteem, dus alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde.

Het totaalplaatje... een mix van spel, eten, drinken, zon, muziek en mediterraanse ambiance maakt dit toernooi zeer uniek en creëert zo ook alvast een heerlijk vakantiegevoel. Het zou leuk zijn als we hierdoor eventjes chauvinistisch kunnen zeggen; Jeu-de-boules komt niet uit Frankrijk, maar uit Zoetermeer!

Kijk voor meer informatie en/of inschrijven (10 euro per team) op: www.jeudeboules-open.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden